dimecres, 5 de juliol del 2017

Tensió al congrés amb l’ex-cap de la policia Eugenio Pino: ‘Ho faria tot per Espanya’



PAÍS - PRINCIPAT







Assegura que cap agent va actuar de manera negligent en l'operació Catalunya 
















Per: Redacció 

05.07.2017  16:13












Preguntat pel diputat d’Esquerra Gabriel Rufián, l’ex-número dos de la policia espanyola, Eugenio Pino, ha assegurat que és un ‘patriota’ i que ‘ho faria tot per Espanya’ durant la compareixença al congrés espanyol davant la comissió d’investigació de l’operació Catalunya.



Pino gairebé no ha respost cap de les preguntes que li ha fet Rufián, acollint-se al seu dret a no respondre o assegurant que ja estava jubilat i, per tant, no ho coneixia. No obstant això, quan el diputat d’Esquerra li ha preguntat si creia que, mentre ell estava al capdavant de la policia espanyola hi havia agents que actuaven de manera negligent, Pino ha assegurat que això no passava i ha donat, així, la màxima credibilitat als agents que treballaven a les seves ordres.







. por vilawebtv





El diputat del PDECat Sergi Miquel li ha demanat amb insistència pel viatge que José Manuel Fuentes Gago va fer a Ginebra per a cercar proves contra Xavier Trias. Pino, visiblement incòmode, s’ha negat, a respondre cap d’aquestes preguntes, i ha repetit que ‘no pot existir cap policia patriòtica’. Això sí, ha dit que ‘la policia, quan fa un viatge, sap per què hi va, però no ho va explicant pels llocs’



Pino encapçalava l’anomenada brigada política que fabricava proves falses contra els rivals polítics de l’ex-ministre Jorge Fernández Díaz. Actualment, se l’està investigant per tres delictes:



prevaricació, frau processal i fals testimoni.L’ex-número dos de la policia espanyola va aportar un pendrive a la causa Pujol amb informació que el jutge que instrueix la causa, José de la Mata, va considera d’origen il·lícit.



Abans de Pino, ha comparegut el seu número, José Manuel Fuentes Gago, que ha admès que va viatjar a Suïssa a verificar proves contra Trias malgrat que la fiscalia ja havia arxivat la causa contra l’ex-batlle de Barcelona. Gago va ser l’agent que va facilitar la trobada entre Fernández Díaz i l’ex-cap de l’Oficina Antifrau Daniel de Alfonso.







Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/tensio-al-congres-amb-lex-cap-de-la-policia-eugenio-pino-ho-faria-tot-per-espanya-operacio-catalunya-gago-fernandez-diaz/