divendres, 7 de juliol del 2017

Puigdemont: ‘Estem a punt per a assumir els impostos que encara passen per l’agència tributària espanyola’



PAÍS - PRINCIPAT







Junqueras reivindica que l'Agència Tributària de Catalunya compleix amb els terminis previstos pel govern
















Per: Redacció 

07.07.2017  14:40





El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat que la hisenda catalana està preparada per a assumir els impostos que encara recapta l’agència tributària espanyola. Avui s’ha signat un nou conveni entre les quatre diputacions catalanes i la Generalitat per a culminar-ne el desplegament.



Puigdemont ha recordat que les administracions catalanes gestionen només el 10% del conjunt de tributs que es paguen ciutadans i empreses. Al setembre, l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) assumirà la gestió de tots els tributs propis i cedits, així com la recaptació dels impagaments d’ajuntaments i diputacions.



A més, el president ha criticat el sistema espanyol: ‘No volem una rèplica de la hisenda espanyola, sinó una més moderna i independent, amb resultats, transparència i
eficiència, un model de servei basat en la confiança entre administracions i entre administració i contribuents’, ha dit. Puigdemont ha afegit que el dèficit fiscal de Catalunya justifica la creació de l’ATC i ha lamentat que les administracions catalanes, ara per ara, no poden controlar la despesa en l’estat del benestar, la defensa del medi ambient i la promoció econòmica.



El vice-president, Oriol Junqueras, ha explicat que l’ATC tindrà set-cents cinquanta treballadors i trenta-dues oficines amb personal propi a partir del setembre. A més, la Generalitat va estrenar el nou programa informàtic per a recaptar impostos, l’eSpriu, i el parlament aprovarà el Codi Tributari.



‘Molta gent dubtava que poguéssim complir amb els compromisos i ho fem sobradament’, ha reivindicat.



‘Ens trobem davant un camí de servei, eficiència, proximitat i bona governança de la sobirania fiscal cap a la qual estem avançant’, ha dit Mercè Conesa, presidenta de la diputació de Barcelona. També ha assegurat que les diputacions seran al costat del govern per al desplegament i la modernització del sistema fiscal català.







Enllaç noticia :