dimecres, 26 de juliol del 2017

Puigdemont avisa els nous consellers que "l'agressivitat de l'Estat creixerà"



PROCÉS







El president de la Generalitat diu que "és injust i no és honest que es digui que aquest Govern només es dedica al procés", després de glossar la tasca de Jané, Munté i Ruiz.








per Gemma Aguilera (Parlament) 26/07/2017




Foto de família del nou equip de Govern | Jordi Borràs
 





El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha comparegut al Parlament per donar explicacions sobre la segona remodelació del Govern, que es va produir el passat 14 de juliol després que els consellers Jané, Munté i Ruiz, així com el secretari de Govern, Joan Vidal, demanessin al president que els cessés en les seves funcions. Jordi Turull, Clara Ponsatí i Joaquim Forn, com a consellers, i Víctor Cullell com a secretari de Govern. Puigdemont ha volgut insistir que no es tracta de cap càstig ni de cap dubte sobre el compromís dels ja exconsellers amb el referèndum: “Jo no he pres la decisió de cessar ningú, no hi havia cap moment, només agraïment per la lleialtat i el coratge”, ha dit el president, que ha avisat els consellers entrants que “el nivell d’agressivitat de l’Estat contra el procés creixerà”.




En una llarga compateixença, en què el president ha glossat la tasca feta pels tres exconsellers en les seves corresponents àrees de seguretat, educació i polítiques d'igualtat, ha remarcat que els consellers sortints "han fet un gran servei al país", i s'ha adreçat als consellers entrants per agrair-los "el coratge i la valentia". Puigdemont ha dir que "és injust i no és honest que hi hagi qui digui que aquest Govern només es dedica al procés", i ha lamentat que "es falti el
respecte a la feina dels consellers i conselleres". Puigdemont ha demanat "comprensió" per la decisió personal que han pres els consellers sortints, que "han hagut de governar en una situació d'incomprensió total".





Turull, Ponsatí, Puigdemont i Junqueras abans d'entrar a la reunió del Consell de Direcció del Govern | ACN






La líder de C's, Inés Arrimadas, ha assegurat que es tracta d'una "purga", i ha remarcat que "es tracta d'una crisi de Govern com una casa de pagès". Segons Arrimadas, Puigdemont ha purgat els membres del Govern amb dubtes, i ha vaticinat que "sortiran més persones del Govern que no pas cotxes en l'operació sortida de divendres". Arrimadas ha insistit a demanar a Puigdemont que convoqui eleccions autonòmiques i que deixi de culpar Espanya de tots els seus mals, i ha avançat que "abans o després, Catalunya tindrà un Govern sense la motxilla de la corrupció". 




En el seu torn d'intervenció, el líder del PSC, Miquel Iceta, ha preguntat a Puigdemont les raons reals per les quals els consellers han deixat el Govern. "Seran aquests els darrers canvis? Val la pena un projecte amb el qual no es pot comptar amb Neus Munté? Quines poden ser les raons per les quals una persona discreta, militant ferma i disciplinada, fa nosa o no se sent prou motivada?", ha preguntat Iceta. Pel que fa al conseller Jané, Iceta ha mostrat la seva sorpresa pel relleu, després que Jané aconseguís desbloquejar la Junta de Seguretat i els acords posteriors, que no es convocava des de feia 9 anys.




Per la seva banda, el líder de CSQP, Lluís Rabell, ha assegurat que "més que d'un xoc de trens, hem de parlar d'un xoc de debilitats, perquè el seu Govern demostra una feblesa de projecte". Rabell ha assegurat que "ningú pot pretendre governar Espanya sense atendre les aspiracions d'autogovern de Catalunya", i ha rebutjat el setge de l'Estat espanyol. Ara bé, ha denunciat "una descomposició política que Puigdemont vol tapar amb una fugida endavant". Rabell també ha posat en qüestió que el canvi de la consellera Munté per Turull "doni més finesa a la comunicació del Govern", i dubta que Puigdemont hagi triat Ponsatí per "desplegar el seu potencial acadèmic". Segons el líder de CSQP, "aquesta purga demostra fins a quin punt els dubtes estan arrelats al seu Govern", ha etzibat. Finalment, Rabell ha conclòs que el Govern "és una pugna entre dues forces polítiques, una lluita poc exemplar per imposar-se electoralment".







Enllaç noticia :

http://elmon.cat/noticia/214666/puigdemont-avisa-els-nous-consellers-que-lagressivitat-de-lestat-creixera