dimecres, 5 de juliol del 2017

Mayor Oreja demana mobilitzar-se contra l'independentisme, "com amb ETA"



PROCÉS







El Nacional
Foto: ACN
Barcelona. Dimecres, 5 de juliol de 2017
















L'unionisme continua recorrent a comparacions per atacar l'independentisme. Si fa uns dies es parlava de bolivarians i nazis, ara és el torn dels etarres. L'exministre del Partit Popular Jaime Mayor Oreja, ha fet aquest dimecres una crida a la ciutadania en la qual demana "de saber mobilitzar-se contra l'independentisme català" perquè "és una batalla fonamentalment política" i "exigeix moviment social de totes les ideologies". És més, Mayor Oreja ha arribat a comparar l'esmentada mobilització com les que es van donar a Espanya quan ETA era una organització terrorista activa.



En declaracions als mitjans, Mayor Oreja ha afirmat que, segons el seu parer, el procés independentista "és un dels reptes i desafiaments més greus que hem tingut en aquesta democràcia".


En aquest sentit, a la pregunta sobre si és una cosa que li preocupa, ha admès que no "cap dubte" que
"arribaran fins al final" i ha recordat el Pla Ibarretxe: "El moviment nacionalista sempre ha d'anar més enllà", ha criticat.



D'altra banda, respecte a la reacció que hauria de dur a terme del govern central, l'exministre ha dit no és qui per dir-li al govern espanyol què ha de fer, però sí s'ha referit a "els espanyols": "De la mateixa manera que ens mobilitzem contra el projecte de ruptura d'ETA caldrà saber mobilitzar-se", ha afirmat.







Enllaç noticia :

http://www.elnacional.cat/ca/politica/mayor-oreja-independentisme-eta_171873_102.html