divendres, 21 de juliol del 2017

Les amenaces del govern espanyol arriben al «Financial Times»



El rotatiu explica que el govern espanyol amenaça d'"ofegar una regió molt endeutada" en un moment de tensió entre Barcelona i Madrid

De l'amenaça del FLA al patrimoni dels consellers: les quatre vies de l'Estat per frenar el referèndum.








| 21/07/2017 a les 20:06h
 
 
 
 
 
 
El ministre d'Educació, Cultura i Esports, Íñigo Méndez de Vigo Foto: Europa Press
 
 
 
 




La decisió del govern espanyol de retirar el Fons de Liquiditat Autonòmica a Catalunya ha arribat a la premsa internacional. El Financial Times repassa en aquest complet article la situació després de l'anunci aquest divendres del portaveu del govern espanyol Íñigo Méndez de Vigo. 



El rotatiu recorda que aquesta "amenaça d'ofegar una regió molt endeutada" es produeix en un moment d'alta tensió entre Barcelona i Madrid arran d'un
referèndum d'independència "que s'aproxima a un punt de no retorn".




El diari, un dels més influents, explica la situació que es viu a Catalunya. Explica què és el FLA -una línia de crèdit creada pel govern espanyol l'any 2012 per prestar diners als diversos territoris durant la crisi- i apunta que en cinc anys ha rebut uns 63.000 milions d'euros i és previst que en rebi uns 3.600 milions més.



També dóna veu al govern català, que afirma que "l'Estat espanyol no es preocupa per les condicions de vida dels catalans i l'únic que els importa és la voluntat democràtica dels ciutadans".







Enllaç noticia :