dilluns, 3 de juliol del 2017

El PDeCAT mostra el suport a Baiget davant la polèmica arran dels seus dubtes sobre l'1-O



PROCÉS - REFERÈNDUM







Marta Lasalas
Barcelona. Dilluns, 3 de juliol de 2017




















La coordinadora del PDeCAT, Marta Pascal, ha mostrat aquest matí el suport i la confiança del partit en el conseller Jordi Baiget després que ha expressat en una entrevista els dubtes que el referèndum es pugui fer. "El conseller Baiget no ha tingut cap mala intenció de desmarcar-se de res, al contrari", ha assegurat Pascal, que ha subratllat que no té "cap dubte" que el referèndum es farà amb Baiget assegut al Govern. La líder del partit ha volgut també expressar el suport a la consellera de Governació, Meritxell Borràs, i insistir en el compromís del PDeCAT amb l'1-O.



Pascal ha aprofitat la seva intervenció posterior a la reunió de la cúpula del partit per fer una crida a la unitat dins del Govern. "Ara és el moment de la mirada llarga, de la unitat, d'estar junts, sense divisions i sortir de qualsevol tipus de nebulosa que generi dubtes i notícies estranyes", ha advertit.



"Qui vulgui dubtar li veig més mala fe que res", ha reblat.



Aquesta darrera tempesta a la seu del PDeCAT s'ha desfermat arran unes declaracions del
conseller d’Empresa a El Punt on adverteix que la pressió de l’Estat podria impedir fer el referèndum.


“Potser haurem de fer alguna cosa diferent, i alguna cosa diferent es pot assemblar a un 9-N”, ha assegurat. Aquestes paraules han provocat la rèplica a les xarxes, entre d’altres, de la CUP, que ha demanat la dimissió de Baiget.



En ser interrogada al respecte, Pascal ha expressat "ple suport i ple compromís amb el que s’ha de fer i confiança plena que els membres del Govern tiraran endavant el seu compromís".



"No sé si la manera com s’ha expressat el conseller és la millor. Tots som humans", ha admès, però tot seguit ha afegit el convenciment que el del conseller "és un compromís estricte, sòlid, vàlid i sentit".



Suport a Borràs

La coordinadora del PDeCAT ha assegurat que el seu partit arribarà fins al final i garantint que les coses "es facin bé". Pascal ha aprofitat també per expressar el suport a la consellera Meritxell Borràs després que la setmana passada es va declarar desert el concurs per a l'adquisició d'urnes. "No hi ha cap conseller del Govern que pugui donar cap lliçó de res a la consellera Borràs ni al PDeCAT", ha afegit recordant que la formació demòcrata té quatre membres condemnats pel procés.



"Ens estem equivocant de focus si estem convertint això en un procés d'assenyalar qui són més purs o menys purs", ha advertit. No només això, en un missatge als socis de Govern, ha afegit que: "No existeix cap element sòlid i tangible per poder dir que el PDeCAT no està en disposició de tirar endavant i a més a més fer les coses ben fetes. Un partit com el nostre no es mereix que li posin a sobre aquesta ombra de dubte, si no és que a algú li interessi".






Enllaç noticia :

http://www.elnacional.cat/ca/politica/pdecat-suport-baiget-referendum_171216_102.html