divendres, 7 de juliol del 2017

El País Valencià i les Illes refusen el nou objectiu de dèficit de Montoro



PAÍS







La proposta s'aprova amb l'únic suport dels governs del PP 
















Per: Redacció 

07.07.2017  15:03





El País Valencià i les Illes Balears han votat contra el nou objectiu de dèficit proposat pel ministre d’Hisenda espanyol, Cristóbal Montoro. El Consell de Política Fiscal i Financera ha aprovat la proposta del govern espanyol amb els únics vots favorables de propi executiu i de les comunitats governades pel PP. El vice-president de la Generalitat de Catalunya i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, no ha assistit a la trobada.



Després d’un primer anunci, el ministeri d’Hisenda ha rectificat i ha pujat una dècima l’objectiu de dèficit per a les comunitats autònomes, d’un 0,3% a un 0,4% el 2018 i del 0% al 0,1% el 2019.



L’objectiu del govern espanyol és apaivagar les
crítiques dels governs socialistes i de Ciutadans.
Ahir el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va ironitzar sobre la ‘magnífica magnanimitat’ de Montoro i va criticat el poc marge que tindrà la Generalitat per a complir amb el límit de dèficit que imposa Madrid. ‘No és raonable, no és possible ni podem continuar així. I ho saben’, va dir Puig.



Per la seva banda, la presidenta de les Illes, Francina Armengol, va titllar la proposta de ‘presa de pèl’ i va assegurar que el que necessiten les Illes és poder gastar els diners que ingressen. Va reivindicar que les Illes necessiten un model diferent, de federalisme fiscal, i va lamentar que sigui el territori pitjor finançat de l’estat espanyol.








Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/el-pais-valencia-rebutja-avui-el-nou-objectiu-de-deficit-de-montoro/