divendres, 7 de juliol del 2017

Batalla campal als carrers d'Hamburg per la cimera del G-20, que comença avui



INTERNACIONAL - HAMBURG







Els antidisturbis han fet servir gasos lacrimògens i canons d'aigua per dispersar els manifestants d'extrema esquerra.








07 Jul 2017 - 13.28






La policia desplegant-se per dispersar els manifestants en la manifestació d'aquest dijous a Hamburg








Una nombrosa manifestació convocada per l'extrema esquerra ha protestat aquest dijous al vespre contra la cimera del G-20 a Hamburg. La cimera comença aquest divendres i la ciutat ha quedat literalment presa per la policia, ja que hi ha 19.000 agents desplegats. El pols ha acabat amb violència.



"Benvinguts a l'infern"
Poc després que comencés la manifestació, amb el lema "Benvinguts a l'infern", la policia ha aturat la marxa, en detectar un miler d'encaputxats amb actitud violenta. Aleshores hi ha hagut els primers enfrontaments i el llançament d'alguns objectes en direcció als agents.












Posteriorment, els antidisturbis han bloquejat el carrer per on havia de passar la manifestació i han fet servir gasos lacrimògens i canons d'aigua per dispersar la gent. Segons l'últim balanç policial, s'han detingut 44 persones i hi ha hagut molts ferits, entre ells 111 policies.



També s'han registrat força destrosses: cotxes incendiats, aparadors trencats i mobiliari urbà malmès. La situació no s'ha calmat fins ben entrada la matinada. Però no serà l'única manifestació de protesta: fins dissabte n'hi ha convocades una vintena.












El matí de divendres s'han reproduït els aldarulls
Arribar al recinte firal on es celebra la cimera no ha estat fàcil aquest divendres al matí: grups d'activistes han intentat bloquejar l'accés seient al mig dels carrers. Per obrir el pas la policia ha fet servir canons d'aigua.












Les protestes també han alterat l'agenda d'alguns dels participants en la cimera. Ha estat el cas del ministre d'Economia alemany, Wolfgang Schäuble, que ha hagut d'anul·lar un acte que tenia previst fer sobre el G-20 amb estudiants. Les protestes no s'acabaran aquí: fins dissabte n'hi ha convocades una vintena.



Els principals líders del G-20 van arribar dijous
Aquestes manifestacions són la fase prèvia de la cimera del G-20. Els principals líders mundials ja havien arribat aquest dijous a Hamburg i van aprofitar l'ocasió per fer les primeres reunions. Com la que van tenir Donald Trump i Angela Merkel. Aquest divendres, Trump també es reunirà amb Vladímir Putin, després de dir que Rússia ha de deixar de desestabilitzar Ucraïna i de donar suport a règims com els de Síria i l'Iran.














Enllaç noticia :

http://www.ccma.cat/324/enfrontaments-a-hamburg-el-dia-abans-de-la-cimera-del-g-20/noticia/2798469/