dilluns, 12 de juny del 2017

Nuet: “Peti qui peti, serem coherents amb els principis democràtics”



POLÍTICA - PROCÉS








Apel·la a la Constitució espanyola per defensar la seva actuació com a membre de la Mesa del Parlament davant del TSJC








per Gemma Aguilera (Parlament) 12/06/2017




Els membres sobiranistes de la Mesa del Parlament | Gemma Aguilera







"He repetit fins a tres vegades, i ho repetiré mil vegades. Els drets fonamentals són sagrats, i per sobre d'aquests drets no hi ha ni els jutges", ha dit el diputat de CSQP i membre de la Mesa del Parlament Joan Josep Nuet, després d'haver declarat al TSJC acusat de desobediència i prevaricació per haver permès votacions relacionades amb el procés.



Nuet, que només ha respost a les set preguntes que li ha formulat el seu advocat, ha explicat que ha apel·lat a la Constitució espanyola per defensar la seva actuació: "He fet valer davant de la jutgessa els meus drets com a diputat del Parlament a ser inviolable pel que respecta a les meves opinions polítiques i els meus vots.


L’article 20 de la Constitució espanyola em protegeix, i que aquestes idees polítiques no són censurables. És més, li he explicat que la Mesa té l’obligació de garantir que aquestes idees es puguin expressar i donar-ne tràmit", ha dit Nuet, que també ha volgut recordar a la representant del TSJC que aquest article 20 "també afecta els jutges i els governs".





Nuet declara al TSJC | Jordi Borràs






Per altra banda, Nuet ha explicat que ha recordat a la jutgessa que “les meves opinions polítiques les expresso al ple, tothom sap que jo no sóc independentista, però això ho faig valer al ple i no a la Mesa”. En aquest sentit, Nuet ha remarcat que és coherent amb la línia que mantenen els cinc membres de la Mesa encausats: “Defensa de la democràcia, perquè això no és una flor d’estiu, sinó que connecta profundament amb conviccions democràtiques. I peti qui peti, seguirem sent coherents amb aquests principis democràtics”, ha avisat.





En aquest sentit, el secretari tercer de la Mesa i també diputat de CSQP i històric d’EUiA ha reiterat
que “ho dic del dret i del revés, no sóc independentista, les accions de la Mesa estan regulades per un reglament que no sap d’independència, sinó de conviccions democràtiques”.



I ha explicat que la jutgessa s’ha molestat quan ha fet aquesta referència, i l’ha avisat que no s’està jutjant la seva ideologia. Nuet ha respost: “Però al darrere sí que hi ha un debat sobre la independència, tot i que no hi hauria de ser. Com tothom sap, això també va d’independència”, ha reblat.






Enllaç noticia :

http://elmon.cat/noticia/204856/nuet-peti-qui-peti-serem-coherents-amb-els-principis-democratics