dijous, 29 de juny del 2017

L'ANC convoca una assemblea oberta de funcionaris i treballadors públics el 10-J



PROCÉS







El Nacional
Foto: ACN
Barcelona. Dijous, 29 de juny de 2017

















L'ANC i la Intersindical-CSC han convocat una assemblea oberta de funcionaris i treballadors públics el proper 10 de juliol a les 19 hores, segons ha avançat El Món a RAC1. L'acte tindrà lloc a les cotxeres de Sants, a Barcelona, i s’hi ha convidat també els partits i entitats sobiranistes.



L'objectiu és explicar quines són les condicions imprescindibles perquè la justícia espanyola pugui condemnar un funcionari per desobediència o prevaricació.



Per fer front a les pressions que poden rebre els funcionaris per part de l'Estat espanyol i oferir assessorament legal, la Intersindical-CSC i l'ANC van crear a principis de 2017 la campanya #jomhiapunto, que pretén informar sobre el paper d'aquest col·lectiu en el procés d'independència que viu Catalunya.



El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha explicat a RAC1 que
"és un acte que vol donar informació per part d’aquells que són juristes, aquells que saben com funciona l’administració, i que volen traspassar aquesta informació al conjunt de persones que poden veure cert neguit".



Segons apunta al mateix programa Marc Sallas, portaveu de la Intersindical, els funcionaris no poden ser acusats de desobediència si no es neguen obertament a complir les ordres d’una autoritat directament superior, per prevaricar han d’haver emès una resolució arbitrària, o perquè els condemnin per rebel·lió o sedició han d’actuar amb violència.



Campanya als diferents departaments

La Intersindical-CSC va donar el 25 de gener el tret de sortida d'aquesta campanya amb una assemblea informativa al departament de la Presidència oberta a tots els empleats i empleades del centre i amb la participació de membres de l'organització i d'experts en funció pública vinculats a l'ANC. Les sessions posteriors van tenir lloc a altres departaments amb l'objectiu de traslladar aquestes dinàmiques al màxim de centres de treball de l'administració catalana, tant nacional com local.



A banda d'aquestes assemblees, que busquen fer campanya a favor de la república catalana i combatre l'argumentari desplegat per l'Estat, la campanya inclou el repartiment de material explicatiu sobre el paper de les treballadores i treballadors públics davant de la independència i l'habilitació d'un correu per resoldre dubtes i denunciar pressions o amenaces que aquests rebin per part de l'Estat o actors contraris al dret a l'autodeterminació.



Segons un estudi elaborat pel sindicat basant-se en les set últimes enquestes del Centre d'Estudis d'Opinió, el percentatge de treballadors públics favorables a la independència se situava a principis d'any en gairebé un 52%.







Enllaç noticia :

http://www.elnacional.cat/ca/politica/assemblea-funcionaris-referendum_170115_102.html