dimecres, 7 de juny del 2017

La mesa de contractació fa un pas més en el procés de compra de les urnes per al referèndum



PAÍS - PRINCIPAT







Imatge d'un cub de plàstic amb forma d'urna de Plàstic Express, una de les dues empreses que opten a fabricar les urnes








Per: Redacció

07.06.2017  14:53





La mesa de contractació pública ha fet avui un pas més en el procés d’homologació de les empreses per subministrar les urnes per al referèndum. Concretament s’ha obert el sobre amb l’oferta econòmica que han presentat les dues empreses que opten a la licitació. Segons han explicat fonts del Departament de Governació a l’ACN, la mesa ha estat formada pels quatre secretaris del Departament, tal com va passar divendres passat. L’empresa Plastic Express ha presentat una oferta de preu unitari de 20,47 euros per urna i l’ute Espai World, SL i Subministres integrals Futbida, SL ha presentat una oferta de preu unitari de 19 euros. Quan el Govern decideixi comprar les urnes demanarà un pressupost a les dues empreses i s’adjudicarà a l’oferta més econòmica, que no podrà tenir un preu unitari superior al presentat inicialment.



Continuen els tràmits administratius en el procés d’homologació de les empreses que opten a les
8.000 urnes que el Govern calcula que necessita per al referèndum. Després que avui s’hagin fet públiques les ofertes econòmiques de les dues empreses es procedirà a l’homologació definitiva quan s’hagi verificat tota la informació.



L’objectiu del Govern es que tots els tràmits administratius estiguin a punt per quan decideixi comprar les urnes. Llavors podrà adjudicar directament l’encàrrec a l’empresa homologada que presenti un pressupost més econòmic.



Tal com ja va passar divendres passat, quan es va donar a conèixer el nom de les empreses que opten a fer les urnes, la mesa de contractació no ha estat formada per funcionaris sinó pels quatre secretaris del departament: la secretaria d’administració i funció pública, Meritxell Masó; el secretari d’habitatge i millora urbana, Carles Sala; el secretari d’administració local, Joaquim Ferrer; i el secretari general, Francesc Esteve. Fonts del Departament asseguren que es tracta d’una decisió que s’ha pres per tal que siguin els polítics els que preguin responsabilitats i no els funcionaris, tenint en compte que la fiscalia va anunciar una querella contra la consellera de Governació, Meritxell Borràs, i el secretari general per al procés de compra d’urnes.







Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/la-mesa-de-contractacio-fa-un-pas-mes-en-el-proces-de-compra-de-les-urnes-per-al-referendum/