dimarts, 6 de juny del 2017

El PDeCAT, JxSí i ERC exigeixen a Gordó que deixi l’escó



PROCÉS







El Nacional
Foto: ACN
Barcelona. Dimarts, 6 de juny de 2017






















La decisió de Germà Gordó de retenir l’acta de diputat i passar al grup mixt del Parlament de Catalunya no ha agradat al Partit Demòcrata. Si en un primer moment el portaveu parlamentari de Junts pel Sí ja ha deixat clar que lamentava la decisió, tot seguit el PDeCAT ha emès un comunicat pel qual ha insistit que Gordó, que es donarà baixa d’aquest partit, hauria de renunciar també a l’escó.



“Coneguda la decisió del diputat Germà Gordó, la Direcció Executiva Nacional del Partit Demòcrata ens reafirmem en que el millor és que l’esmentat diputat renunciï al seu escó al Parlament de Catalunya”, assegura el comunicat, que insisteix que el PDeCAT està “compromès amb la regeneració de la vida pública catalana en tots els sentits” i que per tant, “defensa i defensarà la presumpció d’innocència com a pilar fonamental de l’estat de dret”.



Ara bé, el mateix comunicat indica que
“el moment polític excepcional requereix de generositat personal i col·lectiva”, raó per la qual insisteix que Gordó “renunciï a l’escó”.













JxSí i ERC se sumen a la petició

Junts pel Sí s'ha afegit a la petició del PDeCAT i ha demanat a Gordó que entregui la seva acta de diputat. Des de la formació independentista consideren que, tot i que l'acta de diputat és individual, el projecte que representa la coalició fa que els diputats esdevinguin "representants". Junts pel Sí "no és de cap persona concreta, sinó de tots i cadascun dels candidats inscrits i de les persones que van votar la candidatura".



Per la seva banda, ERC ha criticat que l'ara diputat no adscrit hagi decidit mantenir-se com a representant parlamentari tot i la llarga llista de delictes que presumptament se li atribueixen. "Representa un frau al projecte comú [...] transversal que unia diferents sensibilitats, més enllà dels noms", sentencien els republicans.






Enllaç noticia :

http://www.elnacional.cat/ca/politica/pdecat-insisteix-gordo-deixar-esco_163914_102.html