dilluns, 12 de juny del 2017

El govern espanyol rebutja la proposta de Puigdemont d’explicar el referèndum al congrés espanyol



MÓN - ESPANYA







Millo augura que el 2 d'octubre hi haurà un canvi d'interlocutors a Catalunya 















Per: Redacció 

12.06.2017  11:02





La vice-presidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha rebutjat aquest dilluns la proposta del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, d’exposar al congrés espanyol el referèndum sense sotmetre la qüestió a una votació: ‘El congrés espanyol no és un saló de conferències’, ha dit n una entrevista a TVE.



Sáenz de Santamaría també ha acusat el govern i els partits independentistes de voler imposar un ‘discurs únic’ a Catalunya i ha atribuït l’acte d’aquest diumenge a una ‘estratègia de tensió’ per part de l’independentisme per ‘provocar’ una resposta de l’Estat.



Per la seva banda, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha assegurat  en
declaracions a TV3 que els càrrecs electes que vulguin ser inhabilitats, acabaran inhabilitats.



L’endemà que Puigdemont afirmés que només acceptarien inhabilitacions del parlament, Millo ha alertat que ‘dependrà dels propis càrrecs electes’ que en els propers mesos es produeixin inhabilitacions.



Millo ha reiterat que el govern espanyol es ‘defensarà davant les amenaces’ del govern de mantenir el referèndum, ja que ha assegurat que té ‘mecanismes descrits a la llei’ per a fer-ho. Ha augurat que l’1 d’octubre serà un dia ‘normal’ en que es comprovarà que el govern ha estat ‘mentint’ i ha dit que l’endemà ‘hi haurà un canvi d’interlocutors’ perquè els actuals no seran ‘vàlids’ per a negociar amb el govern espanyol.







Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/el-govern-espanyol-rebutja-la-proposta-de-puigdemont-dexplicar-el-referendum-al-congres/