divendres, 16 de juny del 2017

El govern espanyol deixa els Mossos fora de les bases de l’Europol



SOCIETAT - POLICIA I JUSTÍCIA







Sí que ha permès l'entrada de l'Ertzaintza, fet que permetrà la policia basca accedir a les dades en la lluita contra el gihadisme 














Per: Redacció 

16.06.2017  09:48





Un acord entre el govern espanyol i el basc permetrà a partir d’ara integrar l’Ertzaintza als fòrums policíacs estatals i a l’Europol, l’agència policíaca europea, per poder accedir a totes les seves dades.



Als Mossos d’Esquadra, segons que ha explicat el conseller d’Interior, Jordi Jané, se’ls ha negat tenir aquest nivell d’accés i això suposa un problema en la lluita contra el gihadisme. ‘L’amenaça gihadista és real i el nivell d’accés a la Interpol ha de ser absolut’, ha dit en declaracions El Món a Rac1. I ho
ha justificat així: ‘El 37% de detencions de gihadistes de l’estat s’han fet a Catalunya. Si en algun lloc és necessària la col·laboració, és a Catalunya’.



Jané ha denunciat que des del govern espanyol, concretament el ministeri d’Interior de Juan Ignacio Zoido, no es respon a les trucades ni a les cartes enviades: ‘Vaig trucar el ministre fa onze dies i no m’ha tornat la trucada’. Preguntat per si aquesta decisió es deu a motius polítics, Jané ha respost:



‘No puc afirmar que per motius polítics s’estigui posant en risc la seguretat dels catalans. Si és el criteri, seria molt greu’.







Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/el-govern-espanyol-deixa-els-mossos-fora-de-les-bases-de-leuropol/?f=rel