dijous, 22 de juny del 2017

El Govern donarà tots els detalls del referèndum el 4 de juliol



PROCÉS







Albert Acín
Foto: ACN
Barcelona. Dijous, 22 de juny de 2017















El Govern vol explicar tots els detalls de la convocatòria del referèndum. Puigdemont i Junqueras s'explicaran dimarts vinent 4 de juliol en un gran acte a Barcelona en què es detallaran els assumptes tècnics i legals per blindar-lo.



L'Executiu de Puigdemont també complementerá l'esmentada conferència amb una gira per 200 municipis catalans amb l'objectiu de resoldre els dubtes de la ciutadania. El Govern també habilitarà a partir del 4 de juliol un web en què es podran consultar tots els dubtes relacionats tant amb la convocatòria de la votació prevista per a l'1 d'octubre, com amb les lleis de la desconnexió.



Un web especial

A l'acte hi intervindran el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vicepresident, Oriol Junqueras, i els diputats que han redactat les lleis que donaran les cobertures legals al referèndum.



La conferència portarà el nom "Garanties.cat", precisament el nom d'un nou web pensat per al referèndum de l'1-O que no estarà disponible fins al proper 4 de juliol.



En l'esmentat web es podran consultar qüestions transcendentals com la convocatòria i les lleis, a més d'un conjunt de 100 respostes a les preguntes més freqüents sobre el referèndum. D'altra banda, la pàgina web també tindrà el suport de juristes i altres experts per atendre les preguntes d'un servei especial d'atenció al client.



Avanç del procés

L'anunci d'una conferència informativa és una bona notícia per al sector independentista. Fins al moment, el Govern ha actuat amb discreció i cautela, la qual cosa ha despertat reiteradament les crítiques dels principals grups de l'oposició en el Parlament.



Ara mateix, tal com va explicar El Nacional, l'Executiu de Puigdemont no només vol augmentar tota la informació relativa al referèndum i el procés, sinó que vol avançar en la legislació que ha de possibilitar el pas de l'autonomisme a la independència, la qual cosa ja es coneix com les lleis de desconnexió.



Oposició del Congrés

El Partit Popular, el PSOE i Ciudadanos segueixen enrocats a impossibilitar el referèndum. Avui, al Congrés dels Diputats, es vetarà tota possibilitat que el govern espanyol respecti la convocatòria.
El PDeCAT presenta una proposició condemnada al fracàs en la qual demana que es permeti la votació. Encara que comptarà amb suports importants, com Podemos i les seves confluències i ERC, a més dels partits bascos, PNB i EH Bildu, els tres partits constitucionalistes s'oposaran frontalment al referèndum. També al Congrés.






Enllaç noticia :

http://www.elnacional.cat/ca/politica/detalls-referendum-4juliol_168189_102.html