dimarts, 27 de juny del 2017

Borràs demanarà arxivar la causa després de quedar desert el concurs per les urnes



REFERÈDUM







El Nacional / EP
Foto: ACN
Barcelona. Dimarts, 27 de juny de 2017
















La defensa de la consellera de Governació de la Generalitat, Meritxell Borràs, portarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) l'acta pel que queda desert el concurs d'urnes de la Generalitat, amb l'objectiu que el tribunal arxivi la causa.



Fonts judicials han explicat que la intenció dels advocats és presentar aquesta setmana una ampliació del recurs de súplica que van presentar dilluns a la Sala Civil i Penal del TSJC contra de l'admissió de la querella contra Borràs i el que ja exsecretari general del departament, Francesc Esteve, adjuntant com a annex l'acta.



El recurs de Borràs acusava a la Fiscalia de querellar-se contra ella "amb finalitats clarament intimidatòries" -ja que suposadament són urnes per al referèndum d'independència que el Govern
preveu l'1 d'octubre- i sense voler aclarir i castigar actes ja comesos, sinó conductes que encara no s'havien realitzat, com la compra d'urnes.



La defensa considera que el fet que hagi suspès el concurs de la compra d'urnes reforça la seva tesi: considerar que l'admissió de la querella de la Fiscalia era "absolutament prematura i precipitada".
El TSJC va obrir la setmana passada una investigació a Borràs i a Esteve per la licitació de compra d'urnes, que suposadament s'utilitzaran per al referèndum .



El tribunal va considerar que hi ha prou" "indicis per admetre a tràmit la querella que la Fiscalia va presentar contra ells pels presumptes delictes de desobediència, prevaricació continuada i malversació de fons públics.







Enllaç noticia :

http://www.elnacional.cat/ca/politica/borras-concurs-urnes-tsjc_169668_102.html