dimarts, 30 de maig del 2017

Rajoy destina més diners i efectius al CNI



MÓN - ESPANYA







L’estat espanyol dedica 161 millions d’euros al CNI, un 8,3% més que l’any passat · L'executiu popular pretén incorporar 600 treballadors al CNI en els propers cinc anys 


















Per: Redacció 

30.05.2017  10:48





El govern de Mariano Rajoy planeja dotar el Centre Nacinal d’Intel·ligència (CNI) de 600 membres més en un termini de cinc anys. A més, els pressupostos generals de l’Estat per al 2017 destinen al CNI 161 milions d’euros, un 8,3% més que l’any anterior. Així ho ha anunciat avui la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, durant la seva defensa del capítol 25 dels pressupostos generals de l’Estat.



Santamaría ha recordat que la funció del CNI és ‘prevenir o evitar qualsevol risc o amenaça que afecta la independència i la integritat d’Espanya, els interessos de la nació i l’estabilitat de l’estat de dret i les seves institucions’. En total, el CNI rebrà 20 milions més que l’any anterior, dels quals 16 milions es destinen a inversions en la renovació tecnològica.  Segons Sáenz de Santamaría, les
prioritats del CNI són el terrorisme islàmic i la ciberseguretat.



Sáenz de Santamaría ha fet aquestes manifestacions durant la seva compareixença al ple del Congrés per defensar el capítol dels pressupostos que afecta el seu ministeri. L’executiu espanyol l’aconseguirà aprovar aquest dimarts –igual que la resta de capítols- gràcies als suports de Cs, el PNB, CC i Nueva Canarias. Sumarà 176 vots, els mínims necessaris per aconseguir-ho.






Rufian: 'Un país decent no necessita més espies' por vilawebtv





Les manifestacions de la vicepresidenta han generat crítiques entre els grups de l’oposició. El portaveu adjunt d’ERC, Gabriel Rufián, ha assegurat que ‘un país decent no necessita més espies, ni més micros, ni més brigades patriòtiques’, sinó ‘més beques, hospitals i llibres’. ‘Deixin de gastar-se milionades en defensar-se d’una urna i defensin d’una vegada el seu poble’, ha dit, ‘perquè l’amenaça a la seguretat nacional no és un referèndum d’autodeterminació a Catalunya, sinó els desnonaments’.



Segons Rufián, el govern del PP es gasta 20 milions d’euros més en ‘salvaguardar la sobirania i la unitat de la pàtria’ per, després, vendre-la “en despatxos del FMI’.



El diputat del PP i exnúmero dos del Ministeri de l’Interior Francisco Martínez ha assegurat que el fet que ERC acusi el CNI d’estar al centre de la repressió política a Catalunya és ‘una vergonya’. ‘Crec que ha de resultar molt dur per a vostès viure sempre a la paranoia de la conspiració, en la delirant mania persecutòria, però vostès arriben a l’extrem de fer el ridícul’, ha afirmat el diputat del PP. Segons Martínez, l’esmena de devolució dels pressupostos del CNI presentada per ERC és ‘un insult a un organisme exemplar de l’Estat que està rigorosament sotmès al control democràtic’.



Per la seva banda, el diputat d’En Comú Podem Josep Vendrell també ha criticat durament la deriva ‘autoritària’ del govern espanyol respecte a Catalunya i ‘l’ús dels tribunals per respondre a un conflicte polític’. ‘No tenen resposta ni cap política per articular la realitat plurinacional de l’Estat perquè són els responsables de la ruptura del pacte constitucional’, ha afegit Vendrell. Pel que fa al CNI, Vendrell ha assegurat que al seu grup més que el CNI li preocupa ‘la UCO de la Guàrdia Civil’ que ‘té pocs recursos i està fent una gran tasca en el combat contra el crim organitzat i contra la corrupció’.






Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/rajoy-destina-mes-diners-i-efectius-al-cni/