dimecres, 10 de maig del 2017

L'última proposta de Rajoy a l'independentisme: reformar la Constitució abans del referèndum



PROCÉS CATALÀ



El PDECat demana diàleg i el president espanyol afirma que el partit deixa "molt poc marge" per negociar

​Rajoy afirma que el fiscal Anticorrupció actua «amb total independència»




| 10/05/2017 a les 12:18h
Mariano Rajoy al Congrés | Europa Press




El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha reiterat aquest dimecres que el referèndum sobre la independència de Catalunya "no es pot celebrar", ja que considera que la sobirania nacional resideix en el poble espanyol, i ha defensat que ni l'expresident de la Generalitat Josep Tarradellas hauria "liquidat" la unitat nacional. Una possible solució al plet polític? Reformar la Constitució, ha destacat el dirigent espanyol.







En aquests termes s'ha expressat en resposta al portaveu del PDECat al Congrés, Carles Campuzano, el qual ha asseverat que el referèndum se celebrarà "tard o d'hora" i ha reclamat a Rajoy que se senti a dialogar, i que tingui la mateixa "voluntat política i audàcia" que va tenir Adolfo Suárez pactant el retorn de Tarradellas i restaurant la Generalitat.



Rajoy ha replicat que Suárez "mai hauria liquidat la sobirania nacional ni la unitat nacional, i ni tan sols Tarradellas hauria fet això". Considera que el PDECat deixa "molt poc marge" per negociar i l'ha emplaçat a acudir al Congrés i plantejar una reforma de la Constitució, perquè siguin tots els espanyols els que tinguin l'última paraula sobre un canvi d'estatus a Catalunya.

El cap de l'executiu ha insistit en les seves tesis perquè, segons ha remarcat, no canviarà de criteri "cada quart d'hora" sobre la sobirania nacional, i perquè "tots estem sotmesos a l'imperi de la llei". Ha reiterat, a més, que no vol que Catalunya se separi d'Espanya. "Vull que siguem vivint junts, com sempre. És el millor per a tots", ha subratllat.