dimecres, 17 de maig del 2017

El TSJC haurà de tornar a decidir si investiga Germà Gordó pel 3%



CAS 3%







El jutjat del Vendrell que instrueix el cas del 3% ha traslladat els indicis al Tribunal Superior ja que l'exconseller de Justícia és aforat






 



| 17/05/2017 a les 13:59h




Germà Gordó, al Parlament | Adrià Costa




El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya haurà de tornar a decidir si investiga Germà Gordó en el cas 3%. Ho farà després de rebre la documentació del jutjat del Vendrell, que instrueix la causa sobre el presumpte finançament irregular de CDC. Cal recordar que l'exconseller de Justícia és actualment diputat de Junts pel Sí i, en ser aforat, si s'acaba obrint la causa l'ha d'assumir el TSJC. El magistrat Enric Anglada serà l'encarregat d'instruir-ho.



Es dona la circumstància que és la segona vegada que el TSJC ha de decidir si investiga Gordó en aquest cas. El passat mes de febrer, ho va descartar perquè no va trobar indicis clars de la seva relació amb la presumpta trama de pagament de comissions.








La Fiscalia Anticorrupció considera acreditat que l'exconseller de Justícia i exsecretari del Govern, Germà Gordó, era "l'aconseguidor o el recaptador" de presumptes comissions il·legals pagades per constructores a CDC a canvi de concessions d'obres públiques.




En un escrit, la Fiscalia sostenia que "no hi ha explicació legal i coherent que justifiqui la quantitat de gestions, menjars, interlocucions i reunions" que Gordó va mantenir amb empresaris, algunes d'elles a la seu de la antiga CDC i fins i tot al Palau de la Generalitat.







Enllaç noticia :

http://www.naciodigital.cat/noticia/131318/tsjc/haura/tornar/decidir/si/investiga/germa/gordo