dimarts, 30 de maig del 2017

El Govern fixarà data i pregunta després de la reunió del Pacte pel Referèndum



PROCÉS CATALÀ







Neus Munté troba "molt important" que els "comuns" es mantinguin dins del consens per la consulta vinculant

"Han de manifestar si volen seguir remant perquè la ciutadania voti", destaca la consellera de Presidència

El sobiranisme obre la via del referèndum unilateral i modula la pressió als «comuns»








, Palau de la Generalitat | 30/05/2017 a les 13:53h







Carles Puigdemont es dirigeix cap a la reunió del Govern amb Neus Munté i Joan Vidal | Govern






La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha considerat "molt important" que els "comuns" es mantinguin dins del consens pel referèndum, i ha indicat que encara no hi ha data fixada per posar data i pregunta. Això es farà després d'escoltar el Pacte Nacional pel Referèndum, que s'ha de citar al llarg dels propers dies. "Han de manifestar si volen continuar treballant perquè es faci possible la consulta vinculant", ha destacat la dirigent nacionalista, que ha constatat la negativa de l'Estat a pactar-la.


 

"La nostra voluntat és que hi fossin totes les formacions polítiques que fins ara s'han mostrat favorables al referèndum. No s'entén l'absència de Catalunya en Comú. Han anat dient excuses. Sabíem que no era una reunió per fixar data i pregunta, sinó per escoltar-nos. Si alguna cosa va
quedar acreditada ahir va ser la voluntat del Govern de fixar data i pregunta i constatar la utilitat del Pacte Nacional pel Referèndum", ha reflexionat Munté.




El Govern es va reunir ahir amb les forces sobiranistes a Palau en una cimera en la qual només hi va faltar Catalunya en Comú, que prefereix que el Pacte Nacional pel Referèndum segueixi liderant la nova etapa sorgida del final de la via pactada per part de l'Estat. L'executiu el mantindrà viu fins a última hora, però això no anirà en detriment de fixar la data i la pregunta la setmana vinent o la següent, com a molt tard.





Puigdemont va explicar a porta tancada, segons fonts consultades per NacióDigital, que encetaria una ronda de contactes amb agents polítics, socials i econòmics abans de fixar la data i la pregunta, una qüestió que ja és "imprescindible". En aquests termes es va expressar ahir Munté, que va demanar als "comuns" que no posin "excuses" a les absències en reunions on es dirimeix el futur del referèndum.







Enllaç noticia :