dilluns, 10 d’abril de 2017

Un dels congressistes americans defensa el referèndum davant de MilloPROCÉSAlba Solé
Foto: ACN
Barcelona. Diumenge, 9 d'abril de 2017Un dels congressistes americans que visita Barcelona per analitzar el procés independentista amb les autoritats catalanes ha defensat el referèndum davant del delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, segons ell mateix ha assegurat. Així li ho ha fet saber el president del subcomitè per a Europa del Congrés dels Estats Units, Dana Rohrabacher, en la trobada que han mantingut aquest diumenge. El congressista està a favor de la celebració d’un referèndum sobre la independència a Catalunya si “és clar que guanyarà el ‘no’” per acabar així amb el debat, ha indicat.Millo ha matisat que aquesta opinió és personal del congressista i que ha mostrat el seu respecte a la legalitat vigent.El delegat del govern espanyol a Catalunya s’ha reunit aquesta tarda amb els congressistes nord-americans Brian Higgins i Dana Rohrabacher. La trobada s’ha celebrat a la seu de la
Delegació del Govern espanyol a Catalunya.A la cita també hi han assistit el general de divisió cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Ángel Gozalo, el cap regional d’operacions comissari principal del Cos Nacional de Policia, José Jiménez Lacasta, i el subdelegat del Govern espanyol a Barcelona, Emilio Ablanedo.

Un dels aspectes de la trobada era explicar als congressistes nord-americans quin és el parer i la posició de l’Estat sobre el procés independentista, i l'oposició al referèndum, perquè l'Estat entén que no està recollit a la Constitució. I la trobada també hauria servit per analitzar altres aspectes de la relació amb els EUA, més del dia a dia.Els congressistes ja van mantenir un contacte amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ahir a la tarda. Segons fonts pròximes a la presidenta, els congressistes es van mostrar molt interessats en l’actualitat catalana.Enllaç noticia :

http://www.elnacional.cat/ca/politica/millo-congressistes-americans_150231_102.html 
Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada