dimarts, 18 d’abril del 2017

Mas va acceptar reunir-se amb un "senyor controvertit" que volia "facilitar coses" a petició de Prenafeta



CAS PRETÒRIA







Prenafeta admet haver cobrat comissions però intenta deixar fora de la trama l'expresident.








DANI SÁNCHEZ UGART Madrid







L'exsecretari de Presidència de la Generalitat Lluís Prenafeta






L'exsecretari de Presidència de la Generalitat Lluís Prenafeta  ha admès aquest dimarts al judici a la trama catalana de corrupció Pretòria sobre el suposat cobrament de comissions del 4%, tots els fets que se li imputen i que apunten que, com ja va indicar l'exconseller Macià Alavedra, van percebre tots dos per mediar en operacions urbanístiques.



Tot i així, davant de la gravació d'una conversa amb l'empresari Lluís Casamitjana, en què es compromet a trucar a Artur Mas per solucionar un problema en una requalificació, Prenafeta ha negat haver trucat directament Artur Mas per aconseguir una facilitació de contractes i llicències.



Aleshores la fiscal li ha mostrat una altra conversa, directament amb Mas, en què li diu que "hi ha un senyor que voldria esmorzar amb tu perquè vol facilitar coses. És controvertit, de Terrassa i diu que vol, en fi". "Tu hauries de fer venir el Germà Gordó", afegeix, i Mas accepta la invitació. 




Prenafeta: Hi ha un senyor que voldria esmorzar amb tu, perquè vol facilitar coses. M’explico?
Mas: Sí.
P: És un senyor que el coneixes molt. No ho vull dir per telèfon, però és un tio controvertit, que és de Terrassa, v'ale'?
M: Ah, sí.
P: Bueno. I ell diu que vol… en fi. Aleshores, tu digue’m quin dia et va bé per esmorzar en un lloc discret.
M: Que estaríem els tres?
P: No. Vindira un segon d’ell que jo el conec molt, que es diu Isaac. I tu crec que hauries de fer venir el Francesc Gordó.
M: Ja. El Germà Gordó.
P: Ai, el Germà, perdó.
M. D’acord, d’acord. Tu no hi series aleshores?
P: Jo també, sí, sí.
M. Perfecte, perfecte. Molt bé.
P: Tu digue’m quin dia et va bé. Ja buscarem un lloc correcte i seríem aquest Isaac, el senyor aquest, jo i el Germà Gordó.
M: Molt bé. Et truco? Et truco d’aquí a un minut amb l’agenda davant.
P: Molt bé.
M: D’acord.



Qui va ser home de confiança de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol i alt càrrec de Convergència, que,  segons la fiscal Anticorrupció Ana Cuenca, es va servir de la "influència" que tenia en determinats càrrecs públics de Catalunya per mediar en adjudicacions públiques.



Prenafeta s'enfronta a una petició de 6 anys i 10 mesos de presó, al costat del pagament d'una multa de 13,7 milions d'euros per dos delictes de tràfic d'influències i un de blanqueig.



Prenafeta ha assegurat que cobraven una comissió d'entre el 3 i el 4%, que era "habitual en el mercat", en una confessió que indica que ha arribat a un pacte amb la fiscalia per rebaixar la pena. A més, tant ell com la seva dona han posat tots els seus béns a disposició de la fiscalia per pagar les multes i les quantitats defraudades.