dimarts, 4 d’abril del 2017

La Royal Navy expulsa d’aigües de Gibraltar un vaixell de l’armada espanyola



MÓN - EUROPA







Cada cert temps embarcacions espanyoles envaiexen aigües britànqiues i provoquen conflictes diplomàtics entre l'estat espanyol i el Regne Unit 


















04.04.2017  17:56





No és la primera vegada que succeeix. El govern de Gibraltar ha denunciat avui al migdia la incursió d’una patrulla espanyola en aigües britàniques, just davant de Gibraltar. Aquesta reacció ha tingut una resposta ràpida per part de la Royal Navy (marina britànica) que ha fet fora de territori britànic l’embarcació espanyola, segons que explica Sky News. Es tracta de la corbeta Infanta Elena, que actualment presta els seus serveis com a patruller en aigües obertes.






















Cada cert temps embaracions espanyoles envaiexen aigües britànqiues i provoquen conflictes diplomàtics entre l’estat espanyol i el Regne Unit. De fet, el darrer any s’han viscut set episodis similars. El darrer, fa uns mesos. Llavors, la Royal Navy va arribar a disparar bengales cap a una embarcació científica espanyola per haver entrat en aigües del penyal de Gibraltar.



Però el context actual és més tens que llavors. En les negociacions sobre el Brexit, la Unió Europea ja ha advertit que l’opinió de l’estat espanyol sobre Gibraltar serà determinant en qualsevol acord que la UE signi sobre aquest territori. L’anunci ha causat indignació a Gibraltar. Consideren que els espanyols han dut l’obsessió per ocupar el seu territori fins a la Unió Europea. I els britànics han arribat fins i tot a parlar de la possibilitat d’una guerra amb Espanya per defensar el penyal.



Més informació:







Enllaç noticia :