dijous, 15 de desembre del 2016

JxSí manté el compromís amb el referèndum malgrat la suspensió del TC: ‘No ens distraurem’



PAÍS - PRINCIPAT





Turull creu que si l’Estat impedeix la cimera del 23 de desembre “saltarien pels aires els principis més elementals de la democràcia”.








El president de JxSí al Parlament, Jordi Turull






Per: Redacció 

14.12.2016  14:50





El president de JxSí al Parlament, Jordi Turull, ha assegurat que la suspensió cautelar del Tribunal Constitucional (TC) de la resolució de JxSí i la CUP sobre el referèndum no els distraurà i ha garantit que es manté el compromís de celebrar-lo.



Sobre la cimera pel referèndum del pròxim 23 de desembre, Turull ha recordat que no s’ha suspès la resolució que preveu aquesta cimera i ha afegit que si l’Estat l’impedís “saltarien pels aires els
principis més elementals de la democràcia”. En aquest sentit, ha afirmat que no veu motius per no poder celebrar la cimera.



Per Turull la resolució del TC és una mostra més que “la famosa operació de diàleg és una operació de monòleg i una farsa”.



En declaracions als periodistes des dels passadissos del Parlament, Turull ha afirmat que és “un clàssic” que el TC suspengui tot allò que es manifesta des de la cambra catalana i ha assegurat que el full de ruta es manté. “Aquesta resolució no ens distraurà, tenim un mandat, molta feina i cada dia tenim més pressa. Això d’avui no ens distreu i ens mantenim amb el compromís”, ha defensat.



Preguntat per si els Mossos garantiran la celebració del referèndum malgrat la suspensió del TC, tal com interpel·la la CUP, Turull ha demanat no anar cremant pantalles i no anticipar escenaris davant d’un Estat que “ja sabem com les gasta” i ha reiterat que el procés s’ha de fer donant seguretat jurídica a tothom, als ciutadans i també als Mossos.






Enllaç noticia :