dimecres, 23 de novembre del 2016

De Cospedal no reduirà despesa militar perquè cal defensar «la sobirania i integritat territorial»



DEFENSA





Gabriel Rufián li demana que digui als espanyols que "mengin bales i dormin en tancs" i la ministra critica "la demagògia" del diputat d'ERC

El Congrés inicia el procés per apujar el salari mínim tot i l'oposició del PP





| 23/11/2016 a les 10:19h





















La nova ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, no té cap intenció de retallar la despesa militar. Així ho ha avançat aquest dimecres durant la sessió de control del Congrés, arran d'una pregunta del portaveu adjunt d'ERC a la cambra baixa, Gabriel Rufián, ja que, segons ha defensat la també secretària general del PP, "la nostra seguretat està amenaçada" i cal seguir destinant recursos a "garantir la sobirania, la independència i la integritat territorial".

 


De fet, el dirigent republicà havia fet la pregunta en el marc d'una situació en què hi ha "750.000 families sense ingressos, 800.000 sense assistència sanitària, un 32% de pobresa infantil, 500.000 desnonaments els últims 3 anys i 13 milions de pobres" i en què, en paral·lel, la "despesa militar entre
xifres reals i camuflades puja a 17.465 milions".



La primera rèplica de De Cospedal ha estat clara: "No". Llavors, Rufián l'ha instat a explicar-li als espanyols que "mengin bales i dormin en tancs".

 


En aquest punt, la ministra ha ironitzat que, "en aquest i en altres camps, la demagògia és un recurs molt còmode", i ha assegurat que "és una obvietat que no estem vivint moments tan dramàtics com altres èpoques de la història, però patim amenaces de determinats règims que volen atemptar contra la llibertat i la seguretat del món lliure, dels que creiem en llibertat i igualtat dels ciutadans", atès que hi ha "règims totalitaris i populismes que volen acabar amb el nostre sistema de valors". 



"Està en allò obvi intentar defensar-nos", ha defensat, ja que "no es pot gaudir de la llibertat i la igualtat sense seguretat".






Enllaç noticia :