dimarts, 4 d’octubre del 2016

Xavier Muro serà el nou secretari general del Parlament



Substituirà Pere Sol, que va demanar el seu relleu la setmana passada per motius personals.





per Gemma Aguilera 04/10/2016 
 
 
 
 
 
 
 
 







La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha proposat a la Mesa del Parlament el nomenament del letrat Xavier Muro -actualment director de govern interior de la cambra catalana- com a nou secretari general del Parlament, en substitució del lletrat Pere Sol, que en acabar la votació de la qüestió de confiança va comunicar a la Mesa la seva voluntat de cessar en les seves funcions.



Xavier Muro és lletrat del Parlament des de fa vint anys, i assumirà el nou càrrec a finals d'octubre, quan l'actual secretari general del Parlament, que de fet va ser nomenat el 27 d'octubre de 2015 en
condició de secretari general en funcions, cessi definitivament en la seva tasca actual per tornar a exercir de letrat a la cambra catalana.





Muro és llicenciat en Dret i en Filosofia per la UB, i té plaça de tècnic de l'admistració general de la Diputació de Barcelona. Entre el 1992 i el 2012, ha estat professor de Dret Constitucional a la UPF, i és lletrat del Parlament des del 1992. Al Parlament s'encarrega de les comissions de diputats, territori, treball i lluita contra la corrupció.





Forcadell ha volgut remarcar que Pere Sol en cap cas no ha demanat ser rellevat en les seves funcions per cap raó que tingui a veure amb el procés, "sinó per raons estrictament personals", una aclariment que ha volgut fer després que la setmana passada en un primer moment s'atribuís la seva decisió a les pressions rebudes pel TC. Ell secretari general del Parlament també va rebre una notificacó del tribunal advertint-lo que havia incomplert una resolució. 






Enllaç noticia :

http://elmon.cat/noticia/171842/xavier-muro-sera-el-nou-secretari-general-del-parlament