dimecres, 5 d’octubre del 2016

La CUP furga en les contradiccions dels «comuns» amb la unilateralitat



DEBAT DE POLÍTICA GENERAL



Albert Botran recorda que a l’última legislatura ICV-EUiA va apostar per camins alternatius si el referèndum pactat fracassava 




, Parlament de Catalunya | 05/10/2016 a les 16:23h







El diputat de la CUP Albert Botran durant el debat de política general | Adrià Costa






La CUP ha posat als "comuns" en una posició complicada durant el debat de política general. El diputat Albert Botran ha recordat com, durant l'última legislatura, ICV-EUiA va votar a favor d'explorar camins alternatius i unilaterals si el referèndum pactat fracassa. Botran ha recordat les paraules de l'exdiputat d'ICV Jaume Bosch, que la passada legislatura va assegurar que s'havien d'explorar les vies ordinàries per "omplir-se de legitimitat" però que "si l'Estat les boicoteja" optarien per mecanismes propis. El diputat cupaire ha destacat que l'antiga CiU va votar en contra en aquell moment, mentre ICV-EUiA es va pronunciar a favor. "Des de llavors, han canviat molt les coses", ha afegit Botran.


En relació als pressupostos, la CUP s'ha mostrat disposada a continuar treballant-los sempre que vagin "més enllà de la gestió" i serveixin per assolir la ruptura amb l'Estat. En tot cas, Botran ha volgut contestar els retrets de Junts Pel Sí i ha defensat que la responsabilitat per la no aprovació dels últims pressupostos "és compartida". El diputat de l'esquerra alternativa ha tornat a incidir en la pujada fiscal a les grans fortunes i ha recordat que, segons l'últim CEO, un 76% dels catalans és favorable a apujar els impostos a aquells que més tenen. "En el cas dels votants de Junts Pel Sí, aquest percentatge és del 84%", ha recordat el diputat Benet Salellas.


Missatges a PP, PSC i C’s

Albert Botran ha carregat contra l’unionisme quan ha assegurat que alguns s’indignen més per la pregunta de Catalunya Ràdio que no pas pel fet que hi hagi polítics encausats per haver posat les urnes del 9-N.


Botran ha recordat a Inés Arrimadas que va ser la lluita antifranquista qui va aconseguir la reimplantació de les institucions catalanes, i no la Constitució com, segons el diputat, la líder de C’s ha defensat reiteradament.


Benet Salellas ha anunciat la intenció de no aplicar la Llei d’Estabilitat Pressupostària i ha preguntat a Miquel Iceta si ells seran capaços d’aplicar-la a Madrid quan tinguin “un govern de vergonya que l’únic objectiu que té és evitar el dret a l’autodeterminació”.


Botran ha parafrasejat Arnaldo Otegi i ha demanat a les esquerres espanyoles que, si el canvi a l’Estat és impossible, donin com a mínim suport al procés constituent català. A més, Botran ha recordat que tant els referèndums celebrats a Escòcia com al Quebec van iniciar-se des dels seus parlaments i no des de les cambres estatals.






Enllaç noticia :