dilluns, 3 d’octubre del 2016

Aznar trenca les relacions de la FAES amb el PP



MÓN - ESPANYA




Al campus d'estiu tampoc hi van ser convidats alts càrrecs del PP.






















La fundació FAES, que presideix l’ex-president del govern espanyol José María Aznar, ha decidit renunciar a les subvencions públiques que percep com a fundació vinculada al PP. A partir de l’1 de gener es ‘privatitza’ i ja no estarà subjecta a cap partit.



Consideren que l’actual model de finançament públic no és l’adequat ni per les circumstàncies actuals ni per al futur de la fundació. L’ex-president del govern espanyol ha estat l’encarregat de comunicar aquesta decisió en una reunió extraordinària del patronat. Els seus membres han ratificat l’acord firmat la setmana passada per la secretaria general del PP, Dolores de Cospedal, i el secretari general de FAES, Javier Zarzalejos.



En aquesta reunió del patronat, a la qual també hi ha assistit Cospedal, s’ha aprovat també una
reforma dels estatuts. Els nous estatuts estableixen un nou òrgan del govern en el qual el PP renuncia als membres que fins ara corresponien com a vocals nats.



El finançament de la fundació
Segons que expliquen a la seva pàgina web, la FAES rep fons públics a través de les convocatòries que realitzen els ministeris de Cultura i Afers Exteriors espanyols. També ingressa aportacions privades, tant de particulars com d’empreses.



El 2015, segons dades de la fundació, va rebre de subvencions, donacions i llegats, un total d’1,95 milions d’euros i de promocions, patrocinis i col·laboradors, 164.500 euros. La xifra d’ingressos s’ha reduït durant els últims anys: el 2009 arribava a quatre milions en subvencions i a 1,6 milions anuals per patrocinis.



Aquest estiu Aznar va decidir traslladar el Campus FAES als cursos que organitza la Universitat Complutense a San Lorenzo de El Escorial, a Madrid. Així el campus va tenir un caràcter més acadèmic i no va comptar amb càrrecs del PP com a ponents. Aquest estiu tampoc es va poder veure la tradicional foto d’estiu d’Aznar i Mariano Rajoy.







Enllaç noticia :