diumenge, 11 de setembre del 2016

Nosaltres hem tornat a omplir els carrers, ara vosaltres proclameu la independència abans de la pròxima Diada. Per Vicent Partal



OPINIÓ - EDITORIAL





'Els pròxims dotze (deu) mesos són l’hora de la decisió. I en això, president, govern, diputats, no s’hi val a badar ja '















11.09.2016  20:00






Nosaltres hem tornat a omplir els carrers, ara vosaltres proclameu la independència abans de la pròxima Diada



Per cinquena vegada consecutiva el país ha reaccionat de forma massiva a la crida de les organitzacions independentistes i ha deixat clar al carrer que la majoria social està disposada a donar el pas que ens ha de convertir en una república independent.



Els qui tenien por a una punxada, o tenien ganes de que punxàrem, han tornat a quedar-se amb un pam de nas. Una vegada més. Perquè la gent ha tornat a demostrar que l’independentisme, cinc diades després, no és cap suflé (us en recordeu?), ni dubta sobre quin és l’objectiu a assolir.




Aquesta ha estat la cinquena gran diada seguida però fa només quatre anys de la primera gran Diada.



I en quatre anys hem girat aquest país com un mitjó, l’hem canviat per sempre i ho hem fet amb una alegria, amb una convicció en nosaltres mateixos que ens hauria de fer-nos sentir orgullosos.



Ha arribat, però, el moment dels resultats. El passat 27S els ciutadans de Catalunya van votar un parlament on els independentistes som la majoria. I per un full de ruta de divuit mesos que ens ha de portar a la proclamació de la independència. Segons si compten des de la nit electoral o si comptem des de la formació del govern estarem parlant de l’abril o de l’agost de 2017. I aquest és el límit.



Aquest és el moment, just abans de la pròxima Diada, en que el resultat de tanta feina i de tant d’esforç ha de fer-se realitat. Al setembre del 2017 s’ha d’haver superat el marc legal espanyol i s’ha d’haver proclamat la independència.



A finals d’aquest mes el govern ha de superar una qüestió de confiança que hauria de comportar un acord ferm dels 72 diputats independentistes per a explicar-nos com es culminarà el procés i per a aclarir-nos exactament quan s’acabarà. És evident que hi ha debats oberts sobre com cal resoldre el procés. Aclarir-los és ara feina dels partits, dels diputats i del govern. Nosaltres, la gent, aquest onze de setembre hem tornat a fer la feina eixint al carrer de forma massiva. Nosaltres no els hem fallat.



Ara no ens poden fallar ells. Per això en les pròximes setmanes volem objectius clars i comprensibles, que incloguen la proclamació de la república catalana, sense subterfugis. I volem terminis raonables per obtenir-ne els resultats.



Al carrer, durant la manifestació, he de dir que jo no he observat el neguit i els nervis que en els actes públics, en les reunions o en les xarxes socials, domina aquest debat. He vist en canvi molta serenitat i molta seguretat en el que tots estàvem fent. La gent sap el que va votar i sap quan han d’arribar els resultats. Crec que hi ha marge, per tant, per fer propostes, per discutir, per pactar, si cal i es considera necessari, addicions al full de ruta, canvis al projecte que vam votar el 27S. Però els pròxims dotze mesos són l’hora de la decisió. I en això, president, govern, diputats, no s’hi val a badar ja. Nosaltres hem tornat a omplir els carrers, ara vosaltres proclameu la independència abans de la pròxima Diada
PS: A aquestes alçades només des del pessimisme més voluntarista es pot dubtar de l’enorme consistència i de la gran coherència del moviment per la independència. Els dubitatius ja és hora que estigueu segurs del que estem fent.



Només es pot dubtar des del pessimisme o des de la voluntat de disfressar la realitat. Que cada any ho hem vist això també: en les hores immediatament posteriors a la manifestació, la força de la gent, l’impacte de les imatges, tapa totes les boques. Ni els mitjans més unionistes s’han atrevit a dubtar.



Però ja veureu com demà o demà passat, la setmana vinent o d’ací uns mesos la mateixa gent que avui no s’atreveix a fer el ridícul ens tornaran a dir que som menys, que punxem, que estem fallant, que l’independentisme es desinfla o que no sap on va. No els feu cas perquè només busquen generar la vostra decepció a veure si així aconsegueixen, decebent-nos un a un, decebre’ns a tots plegats.







Enllaç noticia :