divendres, 23 de setembre del 2016

L’ex-gerent d’Imelsa acusa Rajoy ‘d’estar al corrent’ de la trama corruptiva



PAÍS - PAÍS VALENCIÀ




Marcos Benavent ha fet aquestes acusacions abans de declarar com a investigat en una de les peces del cas Imelsa.








L’ex-gerent de l’empresa pública ImelsaMarcos Benavent







23.09.2016  13:42





L’ex-gerent de l’empresa pública ImelsaMarcos Benavent, ha acusat avui el president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ‘d’estar al corrent’ de la presumpta trama corrupta que s’investiga al jutjat d’instrucció numero 18 de València.



Benavent, autodefinit com un ‘ionqui dels diners’, ha fet aquestes manifestacions als mitjans de comunicació moments abans de declarar com a investigat en una de les peces del cas Imelsa, en concret la relativa als contractes municipals de cultura.




Després de l’aixecament del sumari de la peça principal del cas Imelsa, Benavent ha donat més noms suposadament involucrats en la trama. En concret, s’ha referit a
l’ex-president de la Generalitat Valenciana Francisco Camps i al president del Govern, Mariano Rajoy: ‘Jo crec que Camps n’estava al corrent, Mariano Rajoy n’estava el corrent’, ha assenyalat.



Els periodistes li han demanat com sap que Rajoy n’estava al corrent i ha respòs: ‘Ho estem veient cada dia. Hem de despertar un cop a la gent’, i alhora ha recordat que el PP ‘està imputat per corrupció i per la destrucció de discos durs…’ Per aquesta raó, entén que ‘negar que el president sàpiga que al seu partit passen aquestes coses, jo no el faig tan tonto. Cadascú que crega el que vullga.’



Preguntat per si l’ex-president de la Diputació de València Alfonso Rus li va comentar que havia parlat amb Rajoy del que estava passant, ha afirmat: ‘Rajoy el va fitxar a ell a Xàtiva; a partir d’ací l’home va pujar al partit i ara està de president en funcions’, ha respost.



Benavent, malgrat que ha acusat també Camps, ha indicat que amb ell mai va parlar del cobrament de comissions. Sobre l’ex-batllessa de València Rita Barberá, ha dit que desconeix si ella sabia les operacions que feia la regidora del seu partit, María José Alcón.



Els consellers
Benavent també ha indicat que tots els consellers al poder —en el moment que van passar els fets— tenen molta informació, ‘una altra cosa és si les denuncien o no, o si entres en la dinàmica del joc o no.’ Preguntat per si inclou en aquest grup l’ex-conseller Esteban González Pons, ha respost: ‘Tots els qui han tingut responsabilitat del govern saben les mogudes que hi ha a tots els nivells. González Pons va estar de conseller i Ciegsa —empresa pública dedica a la construcció de col·legis que s’investiga per frau— depenia d’ell’.



Alhora, interpel·lat per la Conselleria d’Infraestructures que dirigia en aquella època l’actual presidenta del PP al País Valencià, Isabel Bonig, ha afirmat que desconeix si estava involucrada en la trama, però ha afegit que ‘en infraestructures és on més comissions es donen per les construccions i totes les mogudes que hi ha’.



I respecte a l’ex-conseller d’Educació i vice-president de les Corts Valencianes Alejandro Font de Mora ha afegit: ‘Estava de conseller —en el moment en el qual es va produir el suposat frau—’. ‘El que no poden dir —ha afegit— és que desconeixien coses de Ciegsa. Una empresa que factura centenars de milions, que construïx col·legis i que es dedica al que es dedica, ells no poden dir que desconeixien les coses. Ha insistit: ‘No pot dir que no sabien res. Tan tontos no són’.



Preguntat, a més, per l’ex-vicepresident de la Generalitat Gerardo Camps, Benavent ha assenyalat que ‘tot el món diu que això és un invent i que no saben res, i estem acostumats que cadascun conte una història. Però bé, és el que hi ha. Cadascú que assumisca la seua història’, ha reclamat.



Respecte al president del PP de València, Vicente Betoret, ha comentat que creu que estava assabentat també del que ocorria en la trama: ‘Era el secretari general del partit, el número dos, estava assabentat de moltíssimes coses’.



Aquest divendres Benavent també s’ha referit a Alfonso Rus, i ha reiterat que ell era amb qui comptava diners en un cotxe —van eixir unes gravacions en les quals es podia escoltar suposadament a Rus comptant bitllets—.



‘Tripijoc de contractes’
Benavent s’ha referit així mateix a la peça per la qual avui estava citat a declarar, la relativa a contractes irregulars de Cultura. Ha avançat que se n’anava a ratificar davant del jutge en el que ja havia declarat altres vegades, i s’ha reafirmat al tripijoc de contractes i en el pagament de comissions.



En concret, respecte al pagament de comissions pel contracte de La Rambleta, ha indicat que a ell se’l van treure de sobre: ‘Jo no sé si van pagar ací comissions, tot i que sí havia interès, era un pastís molt bo’, ha dit.



Benavent ha reconegut que el van col·locar en Imelsa per la seua capacitat recaptatòria, i ha assegurat que s’ha gastat tots els diners que va traure: ‘Ho he invertit en patrimoni’. ‘Que es queden amb tot —la justícia—. Jo ho done tot per perdut i a poc a poc, si al llarg de la meua vida puc anar tornant-ho…’.






Enllaç noticia :