dimarts, 20 de setembre del 2016

Homs genera confusió sobre la condició del referèndum per a investir Sánchez



PAÍS - PRINCIPAT




El portaveu del PDC al congrés espanyol recorda que els independentistes tenen a la mà fer fora el Rajoy.













El portaveu del PDC al congrés espanyol, Francesc Homs, ha deixat oberta la possibilitat de facilitar la investidura del líder del PSOE, Pedro Sánchez, sense posar com a condició indispensable un referèndum a Catalunya. I després ha sortit al pas de les declaracions que ell mateix havia fet en una entrevista a Catalunya Ràdio per recordar una de les frases que ha dit: ‘Si no hi ha referèndum no podem votar Sánchez’.



Al matí, en l’entrevista, Homs havia apuntat que aquesta era una qüestió que caldria abordar ‘amb el món independentista’ perquè ‘tenim a la nostra mà fer fora Rajoy’ i tot i que la qüestió del
referèndum ‘per nosaltres és una condició’, també ho és ‘fer tot el que pugui per fer fora el PP’.



No ha volgut dir quina d’aquestes dues condicions va ‘per davant’. ‘Hi són totes dues. La meva inclinació personal és que si no hi ha referèndum no podem votar Pedro Sánchez’, però ‘tots plegats també estem compromesos a fer fora el PP’.



Escolteu ací l’entrevista íntegra a Catalunya Ràdio:







Fins ara tan ERC com el PDC s’han mostrat inamovibles en la condició del referèndum per facilitar cap investidura i fins i tot Homs ha emplaçat en més d’una ocasió a Pedro Sánchez a buscar un acord amb les esquerres que passi per aquesta condició.



Amb tot, segons Homs, ‘si això (del referèndum) resulta que no és possible’ perquè el PSOE no accepta el referèndum i ‘nosaltres tampoc el podem votar’, el que cal ‘saber’ és que ‘continuarà l’anterior’, és a dir, el govern de Rajoy.



El portaveu del PDC ha admès que aquesta és una decisió que ‘no és fàcil’ però ‘a vegades la política té aquestes coses, que no ho pots agafar tot’. Els partits independentistes, ha dit, hauran d’haver assolit un acord sobre això a l’octubre, quan expira el termini per a la investidura.



En tot cas, ha apuntat que el PDC i ERC hauran d’actuar a la una en aquesta qüestió. ‘Amb ERC n’hem de parlar, i de fet n’anem parlant’, ha dit, ‘entre altres coses perquè si la pren un partit o l’altre, només, tampoc serveix per aritmètica’.



La decisió, segons Homs, no provocarà una crisi de govern perquè ‘l’acció final haurà de ser conjunta’. ‘L’aritmètica va tan justa que es necessiten tots els vots’, ha apuntat en referència al fet que el vot dels diputats d’un sol partit per facilitar la investidura de Sánchez no permetria que aquest sortís elegit.



Rèplica de Tardà
Les declaracions d’Homs han estat replicades per Joan Tardà a Twitter:













Arran de la repercussió de les declaracions a Catalunya Ràdio, Homs ha escrit un piulet d’aclariment dient:















Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/homs-sospesa-facilitar-la-investidura-de-sanchez-sense-demanar-el-referendum-a-canvi-2/