dimarts, 20 de setembre del 2016

El PDC vol registrar-se ara com a 'Partit Demòcrata Europeu Català'



Marta Escobar Martí
Foto: ACN

 
Barcelona. Dimarts, 20 de setembre de 2016













A la tercera és la bona –o no–. El Partit Demòcrata Català provarà ara de registrar-se com a Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat), després que el Ministeri de l'Interior tombés el nom i les sigles del nou partit fa gairebé dues setmanes.



La direcció del PDC va traslladar-ho així divendres passat al Ministeri i va deixar constància dels dos
canvis principals que havien realitzat, però, això sí, reafirmant-se primer en el seu dret d'inscriure's amb el nom votat per les bases.



D'una banda, el canvi de nom afegint "Europeu" per tenir més projecció a escala internacional i recordant que no hi ha cap partit que inclogui aquest terme. De l'altra refusen ara incloure al registre el preàmbul dels estatuts "si aquest no es pot inscriure en els termes proposats", que no ha estat modificat, i que no descarta declarar la independència de Catalunya de manera unilateral.



Ara bé. Primer de tot, si finalment poden registrar aquest nou nom, s'haurà de sotmetre a votació dels seus associats, però, en cas que Interior torni a vetar-los el nom, els membres del PDC tenen una altra carta sota el braç. Per si un cas, també han registrat els noms que van quedar descartats durant el congrés fundacional de principis de juliol, que podrien tornar-se a votar entre la militància: el Partit Nacional Català, Junts per Catalunya, MésCatalunya i Pacte Democràtic Català. Com que els noms ja estarien inscrits, no hi hauria cap problema en la nova tria.






Enllaç noticia :

http://www.elnacional.cat/ca/politica/partit-democrata-europeu-catala-registre_111085_102.html