dimecres, 24 d’agost del 2016

Urtasun lamenta que l'ANC enfoqui la Diada com un aval al full de ruta del Govern



L'eurodiputat es descarta per liderar el futur subjecte polític de l'esquerra alternativa i explica que li agradaria fer un segon mandat a Brussel•les.




 

per ACN 24/08/2016 



El portaveu d'ICV i eurodiputat, Ernest Urtasun | ACN
 




El portaveu d'ICV, Ernest Urtasun, ha lamentat aquest dimecres que l'ANC i Òmnium Cultural plantegin la mobilització del proper Onze de Setembre com un "aval" al full de ruta del Govern. Aquest és el motiu principal que ha portat els ecosocialistes a desmarcar-se de les manifestacions que es faran a diverses ciutats catalanes, tot i que viuen amb "normalitat" que altres personalitats de l'esquerra alternativa siguin partidàries de participar-hi. "Vivim amb tot normalitat que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, vulgui assistir-hi", ha subratllat. Segons Urtasun, a més de la representació política, Colau ha de fer una representació institucional, ja que una de les manifestacions se situarà a la ciutat comtal. En una entrevista a RAC-1, el portaveu d'ICV també ha deixat clar que les seves prioritats no passen per encapçalar la llista del futur subjecte polític de l'esquerra sinó seguir un segon mandat al Parlament Europeu.




 
"Nosaltres hem decidit que no assistirem a la Diada perquè la mobilització està molt enfocada a un full de ruta que no compartim", ha assenyalat, tot criticant la "unilateralitat" del projecte que
encapçala JxSí. "La majoria de votants de la confluència no comparteixen el full de ruta, és bastant obvi", ha afegit. En tot cas, ICV respecta la decisió d'Ada Colau de voler ser a les manifestacions convocades per la societat civil, tenint en compte que l'alcaldessa tamb´çe rebutja explícitament el full de ruta del Govern. "Els comuns estem absolutament cohesionats amb la nostra proposta de lluitar per un referèndum vinculant", ha destacat.




 


La hipotètica incorporació del referèndum unilateral d'independència (RUI) al projecte independentista no farà variar la posició dels 'comuns'. "Sempre hem dit que, per nosaltres, la consulta és irrenunciable. El risc del RUI és que acabi sent una espècie de repetició del 9-N", ha assenyalat. Tot i que ICV celebra que el procés participatiu del 9 de novembre de 2014 fos "un grandíssim exercici democràtic", Urtasun ha recordat que aquella votació no va tenir cap efecte jurídic i en cas de referèndum, "la política ha de donar les garanties que allò que es decideixi, es farà".







Pel que fa al nou subjecte polític que començaran a definir, a partir del setembre, la gent vinculada a ICV, Podem, EUiA i BComú, Urtasun ha explicat que l'objectiu és tenir-lo a punt abans de les properes eleccions al Parlament (probablement el 2017). Després que Ada Colau ja s'hagi descartat per liderar el projecte, Urtasun ha fet aquest dimecres el mateix: "La meva voluntat sempre ha estat acabar el mandat al Parlament Europeu i, si els companys em fan confiança, fer un segon mandat. Crec que allà és on tinc un valor afegit i on els companys poden trobar-m'hi més utilitat".





Enllaç noticia : 

http://elmon.cat/noticia/167895/urtasun-lamenta-que-lanc-enfoqui-la-diada-com-un-aval-al-full-de-ruta-del-govern