dilluns, 22 d’agost del 2016

Un total de 13 catalans s'emporten medalla dels Jocs de Rio



RIO 2016




Esportistes provinents de Catalunya aconsegueixen vuit medalles en les últimes Olimpíades

La participació catalana també guanya 11 diplomes olímpics

 

Belmonte guanya un or històric als 200 metres papallona






| 21/08/2016 a les 22:00h
 
 
 
 
 
 
Els esportistes catalans que han aconseguit medalla als Jocs Olímpics de Rio | Europa Press
 
 
 
 
 
 
 
 Un total de 13 catalans s'han emportat medalla dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. Dit a la inversa, esportistes provinents de Catalunya han aconseguit o han participat en la consecució de vuit medalles olímpiques i 11 diplomes en una gran varietat d'esports.


 

Entre aquesta diversitat hi ha el taekwondo, disciplina en la qual el figuerenc Joel González va aconseguir una medalla de bronze, o el piragüisme, on ha arribat una de les últimes medalles amb el bronze de Sául Craviotto en els 200 metres del caiac individual (K-1 200) d'aquest dissabte. De fet, han estat uns bons Jocs per al lleidatà, ja que, juntament amb Cristian Toro, també va guanyar un or en el K-2 200. Repassem tots els èxits d'esportistes catalans:












La nedadora de Badalona, Mireia Belmonte, va inaugurar el medaller català amb el bronze dels 400 estils en una final on l'hongaresa Katinka Hosszu va rebaixar en dos segons el rècord mundial parant el cronòmetre en 4:26,36 minuts. El seu segon premi va arribar amb els 200 metres papallona, la seva especialitat. En aquest cas, va aconseguir un or que la va convertir en la millor nadadora de la història de Catalunya i de la selecció espanyola. A tot això, suma un diploma olímpic pel seu quart lloc als 800 metres lliures.











El barceloní Marc López, juntament amb el manacorí, Rafa Nadal, també van conquerir l'or en els dobles de tennis. Van jugar la final contra els romanesos Florin Mergea i Horia Tecau, a qui van derrotar després de tres intensos sets. En el primer, López i Nadal van guanyar amb un còmode 6-2, però els romanesos van plantar cara en el segon amb un 3-6. Finalment, la victòria va arribar amb un 6-4.











Els èxits també s'han produït en el bàsquet. La selecció femenina va superar tots els seus registres històrics arribant a una final olímpica per primera vegada. L'equip femení, amb les catalanes Marta Xargay, Anna Cruz, Laia Palau, Lucila Pascua i Sílvia Domínguez, finalment va caure contra els Estats Units en el partit per l'or i va guanyar una medalla de plata històrica


 

D'altra banda, la selecció masculina ha acabat el torneig aquest diumenge guanyant la medalla de bronze contra Austràlia. El combinat estatal amb Pau Gasol, Joan Carles Navarro, Ricky Rubio i Rudy Fernández entre els seus integrants, també va ser derrotat per la potència estatunidenca i no va poder arribar a la final olímpica.











Joaquim Rodríguez "Purito" va obtenir el primer diploma olímpic de Rio amb la seva cinquena posició en el ciclisme en ruta. Per la seva banda, Helena Casas va obtenir un altre diploma olímpic en la velocitat per equips del ciclisme de pista juntament amb Tania Calvo. Les dues ciclistes van acabar amb una setena plaça.











I l'últim diploma olímpic que ha aconseguit l'esport català ha estat aquest dissabte en els 20 quilòmetres marxa de la mà de Beatriz Pascual. La de Viladecans, ha acabat vuitena en una cursa que ha guanyat la xinesa Hong Liu (1:28:35). Tot i així, només ha quedat 1:39 minuts per darrere de la primera.











El mateix resultat va ser el que van obtenir Ona Carbonell i Gemma Mengual en la natació sincronitzada. Les nedadores catalanes van aconseguir el diploma per la seva cinquena posició després de la final olímpica del duo lliure











Els equips dels "Red Sticks" també van guanyar dos diplomes més en el torneig olímpic. La selecció masculina va acabar el torneig olímpic en cinquena posició mentre que l'equip femení ho va fer en vuitè lloc. Cal destacar que en aquests dos equips la presència catalana era considerable, d'una banda, amb 14 de 16 jugadors, i set de 16 de l'altra.











De la mateixa manera, els equips de waterpolo han marxat cadascun amb un diploma olímpic. La selecció femenina va acabar en cinquena posició, mentre que la masculina ho va fer en setena plaça. 


  








Setena posició i diploma olímpic també va ser el resultat de la selecció espanyola de rugby a 7, esport que després de gairebé un segle s'ha reincorporat als Jocs amb Rio 2016. En aquest cas, Eli Martínez i Bárbara Pla van ser la participació catalana al conjunt estatal.











Les catalanes Anna Boada i Aina Cid també van aconseguir un diploma olímpic de rem en la modalitat de dos sense timoner. La de Barcelona i la d'Amposta van acabar sisenes en la final que va guanyar la Gran Bretanya, que ha revalidat el seu or olímpic. Les remeres catalanes van assegurar-se el diploma amb la classificació a la final.











Sonia Franquet va guanyar un diploma olímpic en acabar sisena en la competició de tir de 10 metres amb pistola d'aire comprimit. La catalana, nascuda a Ascó fa 36 anys, ja havia participat anteriorment als Jocs Olímpics de Pequín.






Enllaç noticia :