dijous, 18 d’agost del 2016

Turull veu ‘molts riscs’ al RUI per les possibles represàlies de l’estat espanyol



PAÍS > PRINCIPAT

'Examinem les alternatives a tot allò que és capaç de fer l'estat espanyol', ha assegurat el portaveu de Junts pel Sí.













18.08.2016  09:46



El portaveu del grup parlamentari de JxSí, Jordi Turull, ha explicat que veia ‘molts riscs’ al fet de convocar un referèndum unilateral d’independència (RUI) per les possibles represàlies de l’estat espanyol.



En declaracions a Rac 1, ha dit que era una mesura complicada de prendre per  la mena d’estat que Catalunya tenia davant, i ha apuntat: ‘Examinem les alternatives a tot allò que és capaç de fer l’estat espanyol’. A més, ha afegit que ‘no era menor’ saber si Barcelona, com a capital del Principat de
Catalunya, seria al costat de la Generalitat o del Tribunal Constitucional espanyol.



Després de preguntar-li per una possible inhabilitació de la presidenta del parlament, Carme Forcadell, Turull ha dit que, tot i que no li passava pel cap, implicaria ‘un punt d’inflexió i es faria un gir de 189 graus’. Ha assegurat que seria una ‘animalada’ i un cop a la democràcia sense precedents, que recorrerien esgotant totes les vies possibles al seu abast.






Enllaç noticia :


 

1 comentari :

Rosa Mary ha dit...

Puigdemont en el seu moment, va descartar la DUI. Ahir Turull deia que seriem independents per les festes de Gràcia 2017 i avui ell diu, que no es partidari del RUI Si un descarta la DUI i l'altre no es partidari del RUI com pensen independitzar a Catalunya ? #DUIJA !!