dimecres, 3 d’agost del 2016

Rufián veu "més eficaç i útil" que ERC i el PDC estiguin en grups separats al Congrés



CONGRÈS DELS DIPUTATS



"No veiem els avantatges per cap lloc" a compartir el grup, sosté.




per Europa Press 03/08/2016


El diputat d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián | ACN





El diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián ha defensat aquest dimecres que és "més eficaç i útil" per al soberanisme català que ERC i el PDC estiguin en grups separats al Congrés que no compartir el mateix.



Ho ha dit en declaracions a Europa Press després que aquest dimecres s'hagi plantejat la possibilitat que el PDC, formació hereva de CDC, s'incorpori en el grup d'ERC després d'haver-se quedat sense grup propi i haver d'anar al mixt.



El diputat republicà argumenta que el PDC tindria "veu pròpia" en el grup mixt i ERC veu pròpia al seu, mentre que estant junts haurien de diluir la defensa del soberanisme en una sola veu.



"En dos grups maximitzem les veus. És el més lògic. No veiem els avantatges per cap lloc" a
compartir grup, ha resumit Rufián.



A més, ha exposat que tampoc és tan dramàtic pel PDC estar en el grup mixt, argumentant que diputats republicans com Alfred Bosch o el propi Joan Tardà en anteriors legislatures s'han erigit en "grans figures" formant part del mixt.


  
Trobada

No obstant això, Rufián ha assenyalat que és "temps de ser generosos", per la qual cosa s'obre a reunir-se formalment amb el PDC si aquest partit segueix interessat a integrar-se en el grup d'ERC i sortir del mixt.



El republicà ha explicat que no hi ha hagut per part del PDC cap petició formal per veure's i explorar aquesta qüestió, encara que sí ha existit "alguna conversa" sobre el tema.



El líder del PDC al Congrés, Francesc Homs, ha explicat que va abordar el tema de forma informal amb Tardà aquest dimarts, però ha considerat que no és una urgència i que no cal fer un "debat públic" amb això.



Terceres eleccions?

Preguntat per si creu que hi haurà unes terceres eleccions, Rufián ha explicat que la seva aposta personal és que no, perquè finalment el PSOE s'abstindrà per facilitar la presidència de Mariano Rajoy.



El republicà veu als populars "molt convençuts que el PSOE acabarà cedint" i no haurà de celebrar-se una nova convocatòria electoral.





Enllaç noticia :

 http://elmon.cat/noticia/167252/rufian-veu-mes-eficac-i-util-que-erc-i-el-pdc-estiguin-en-grups-separats-al-congres