dimecres, 24 d’agost del 2016

Otegi: "No acceptarem que l'Estat digui qui pot representar al poble basc"



El candidat d'EH Bildu a la Lehendakaritza assegura que recorreran la decisió de la Junta Electoral i que "de cap manera" la coalició abertzale plantejarà un nom alternatiu.




 

per Nerea Rodríguez 24/08/2016  




El candidat d'EH Bildu a lehendakari, Arnaldo Otegi | Europa Press




El candidat d'EH Bildu a les eleccions basques del proper 25 de setembre, Arnaldo Otegi, ha valorat aquest migdia la decisió de la Junta Electoral de Guipúscoa segons la qual no pot concórrer als comicis al considerar que el secretari general de Sortu està inhabilitat per a càrrec públic.




En declaracions a ETB, Otegi ha considerat que aquesta decisió és una "greu equivocació en termes jurídics", i ha avançat que recorreran la resolució al Jutjat del Contenciós número 2 de Sant Sebastià, ja que és el que es troba en aquesta data de guàrdia. Aquest jutjat tindrà fins el 2 de setembre per dictar una resolució.



 
En aquesta línia, ha deixat clar que "de cap manera" EH Bildu presentarà un nom alternatiu al
seu. "No acceptarem que l'Estat digui qui sí i qui no pot representar al poble basc", ha sentenciat, abans d'afegir que "jurídicament i legalment podrà, però políticament no".




En relació al resultat de les eleccions, Otegi ha destacat que "molta gent del nostre electorat tradicional va entendre que el més prioritari era treure Rajoy del govern. Em consta que hi ha molta gent que a les generals va votar Podemos i en aquestes eleccions basques votarà EH Bildu". A més, ha assegurat que la coalició abertzale està "disposada" a arribar a acords amb Podemos i també amb el PNB. 





Enllaç noticia :

http://elmon.cat/noticia/167905/otegi-no-acceptarem-que-lestat-digui-qui-pot-representar-al-poble-basc