dilluns, 22 d’agost del 2016

La Fiscalia podria demanar fins a deu anys per a l'expresident Mas, segons 'El Mundo'



Munté assevera que l'independentisme "seguirà endavant" i que les "urnes no s'imputen ni ara ni mai".






ARA Barcelona







El president Mas, a la sortida del TSJC / PERE VIRGILI






L'expresident de la Generalitat Artur Mas podria enfrontar-se a uns deu anys d'inhabilitació per un delicte de prevaricació administrativa per haver tirat endavant el procés participatiu del 9 de novembre del 2014. Aquesta és la pena que, segons publica el diari 'El Mundo', es planteja demanar la Fiscalia, a més d'una petició de multa pel delicte de desobediència juntament amb l'exvicepresidenta Joana Ortega i l'exconsellera Irene Rigau.



El ministeri públic està preparant l'escrit d'acusació contra els tres alts càrrecs, però que se centraran sobretot en Artur Mas. En el seu últim escrit presentat davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la Fiscalia afirma que els "investigats, molt en especial l'investigat Mas, com a
president de la Generalitat de Catalunya, van desafiar oberta i públicament la suspensió acordada pel Tribunal Constitucional".



Després de la publicació d'aquesta informació, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha fet un tuit asseverant que l'independentisme "seguirà endavant" per "defensar la democràcia". "Les urnes no s'imputen ni ara ni mai", ha conclòs.