dijous, 18 d’agost del 2016

La CUP i Puigdemont es reuniran l'última setmana d'agost



QÜESTIÓ DE CONFIANÇA



Anna Gabriel assegura que la voluntat de l'esquerra independentista és tirar endavant la legislatura.

 

La CUP donarà suport a la qüestió de confiança «per tirar endavant el referèndum».






| 18/08/2016 a les 13:24h
Anna Gabriel a l'entrevista del 3/24 aquest dijous. Foto: 3/24



La CUP i Carles Puigdemont es reuniran l'última setmana d'agost per abordar el suport de l'esquerra independentista a la qüestió de confiança. Així ho ha dit Anna Gabriel en una entrevista al Canal 3/24, on ha reiterat que posaran damunt la taula algunes condicions: si fan costat al president serà per tirar endavant el referèndum i per tirar endavant la legislatura.



A principis d'agost, la CUP ja va voler deslligar les negociacions al voltant de la qüestió de confiança de les dels pressupostos del 2017 i va assegurar que no parlaria amb Economia fins que no haguessin tancat un nou full de ruta amb Puigdemont. En aquest sentit, ha expressat la predisposició de la seva
formació de "fer possibles uns pressupostos harmònics amb la voluntat d'exercir el dret a l'autodeterminació".


"Estem disposats a parlar de tot, però no voldríem abaixar el llistó del que significa un debat vinculat a una qüestió de confiança", ha argumentat. Gabriel ha assegurat que la CUP vol donar continuïtat a la legislatura, però que per això cal buscar solucions "al conflicte amb l'estat espanyol". 



La possible inhabilitació de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que aquest mateix dijous ha rebut la notificació per part del Tribunal Constitucional (TC), ha estat un altre dels temes destacats de l'entrevista. Gabriel ha qualificat de "barbaritat jurídica i política" aquesta possibilitat i ha fet una crida a la unitat dels partits "demòcrates" per oposar-se conjuntament a la "via repressiva" de l'estat espanyol.





Enllaç noticia :