dijous, 18 d’agost del 2016

La Banca Privada d’Andorra denuncia amenaces de la policia espanyola per obtenir informació del cas Pujol



PAÍS



El cap del Departament d'Assumptes Interns de la policia espanyola, Marcelino Martín Blas, va exigir, a més, informació bancària d'Artur Mas, Oriol Junqueras, Jordi Pujol i les seves famílies.



















El ex-president de la Banca Privada d’Andorra (BPA), Higini Cierco, ha denunciat davant de la jutgessa que instrueix el cas BPACanòlic Mignorance, ‘amenaces i extorsions’ per part de comandaments policíacs espanyols un any abans que el banc fos intervingut. Cierco les ha relacionat amb el cas Pujol.



En un comunicat, els germans Higini i Ramon Cierco, accionistes majoritaris de la BPA, expliquen que han declarat davant de la jutgessa arran de la intervenció de l’entitat —10 de març de 2015— per
presumpte emblanquiment de capitals, i que han fet públiques les amenaces ‘amb valor de denúncia’.



Segons Higini Cierco, aquests ‘comandaments policíacs espanyols’ els van advertir que si no col·laborava amb ells aportant informació financera sobre l’ex-president de la Generalitat, Jordi Pujol, actuarien en contra de la BPA, fins i tot a través de l’administració estatunidenca. La Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) del Departament del Tesor dels Estats Units, es la que va destapar el cas.



Cierco ha afirmat que el govern andorrà està al corrent de les pressions ‘des de fa mesos’, perquè s’ha informat personalment a uns quants membres de l’executiu, com el mateix cap, Toni Martí.



Els Cierco i els seus assessors legals esperen que la jutgessa adopti les mesures legals.



Reunió amb Marcelino Martín Blas
En el mateix comunicat s’explica que el conseller delegat de la BPA, es va reunir amb el cap del Departament d’Assumptes Interns de la policia espanyola, Marcelino Martín Blas, que el va amenaçar i li ‘va exigir informació bancària d’Artur Mas, Oriol Junqueras, Jordi Pujol i les seves famílies‘.



‘El resultat de les dades que es faciliten és la publicació d’una informació en un diari espanyol [El Mundo] que va obligar al ex-president de la Generalitat a admetre l’existència d’una herència dipositada a l’estranger’, segueix el text. Cierco assegura que la BPA ma va tenir més de cinc milions d’euros de la família Pujol.





Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/la-banca-privada-dandorra-denuncia-amenaces-de-la-policia-espanyola-per-obtenir-informacio-del-cas-pujol/