dijous, 18 d’agost del 2016

Jordi Fornas: “Prendrem el control de les estructures d’estat quan fem la DUI”



ENTREVISTA





Jordi Fornas, UPDIC
















Jordi Fornas i Prat (Barcelona, 22 de maig de 1952) és un polític independentista que el 2011 va assolir la batllia de Gallifa (Vallès Occidental) encapçalant una candidatura de la coalició Solidaritat Catalana per la Independència (SI). Algunes iniciatives seves van aconseguir ressò mediàtic i ara encapçala el partit UPDIC (Units per Declarar la Independència Catalana). L’entrevistem per saber què pensa del present i l’avenir de Catalunya.



Vau fundar UPDIC ja fa mesos. Quin és l’objectiu d’aquest partit?
Tal com el seu nom indica, l’objectiu principal és la declaració d’independència (DUI). Creiem que és l’única via possible per assolir l’alliberament nacional; tota la resta de propostes, com referèndums unilaterals (RUI), processos constituents i desobediències vàries, només són fugides d’estudi per evitar haver d’encarar el problema frontalment i fer creure a la gent que treballen per la
independència i que tot això és molt complicat i difícil. És la política del “fer-ho bé”, del “pas a pas”, de l’”això no té marxa enrere”, que finalment només són placebos per tenir el poble anestesiat i confiat que els polítics estan fent el que cal i que aviat serem independents. És el que anomenen “el procés”.



Però el Partit Demòcrata Català i Esquerra es defineixen com a independentistes. Calia un nou partit? Per què?
Està molt bé anomenar-se independentista, però cal comportar-se com a tal. És allò que “l’hàbit no fa el monjo”.




ERC i PDC, Junts pel Sí, són “el procés”, amb el vistiplau de la CUP, que d’ençà del primer dia s’ha afegit a aquesta estratègia d’anar-hi donant voltes per no arribar-hi mai.




Cal un nou partit que denunciï les seves polítiques erràtiques i dubtoses i que, si no avancen cap a la independència amb fermesa, els posi en evidència davant del poble i l’electorat.





Enllaç article :

https://lasageta.net/2016/08/18/jordi-fornas-prendrem-el-control-de-les-estructures-destat-quan-fem-la-dui/