dimecres, 24 d’agost del 2016

Gorka Knörr: "Que Otegi no pugui ser candidat és una decisió política, injusta i que no fa bé a la democràcia"



L’exdiputat d’Eusko Alkartasuna destaca la "baixíssima qualitat democràtica de l’aparell de l’Estat espanyol, tant polític com judicial".






per Nerea Rodríguez 24/08/2016 



Gorka Knörr | ACN
 

L’exdiputat d’Eusko Alkartasuna i exvicepresident primer de la Mesa del Parlament basc, Gorka Knörr, ha valorat la decisió que la Junta Electoral de Guipúscoa ha pres aquest matí en relació a la candidatura d’Arnaldo Otegi. L’òrgan electoral ha considerat que Otegi no pot concórrer als comicis bascos del proper 25 de setembre perquè està inhabilitat per a càrrec públic fins l’any 2021. En declaracions al Món, Knörr ha afirmat que aquesta decisió és “clarament política, injusta i que no farà bé a la democràcia”.



Knörr també s’ha referit a la “baixíssima qualitat democràtica de l’aparell de l’Estat espanyol, tant polític com judicial”, i ha assenyalat que “per dur a terme la inhabilitació la justícia espanyola s’haurà de saltar la seva
pròpia jurisprudència, el que ja indica per quins motius es pren aquesta decisió”.


 
Alhora, ha destacat “l’absurditat” d’aquesta decisió i ha recordat que “el mateix jutge que va dur a terme la detenció d’Otegi i els seus companys va dir públicament que s’havia equivocat”.



Knörr va ser denunciat l’any 2008 al costat de Juan María Atutxa i Kontxi Bilbao per negar-se a acatar les ordres del Tribunal Suprem i dissoldre el grup parlamentari Sozialista Abertzaleak, grup successor d'Euskal Herritarrok, il·legalitzat per la seva relació amb la banda terrorista ETA en virtut de la Llei de Partits; aquesta denúncia va portar a la inhabilitació dels acusats per a càrrecs públics.





Enllaç noticia : 

http://elmon.cat/noticia/167896/gorka-knorr-que-otegi-no-pugui-ser-candidat-es-una-decisio-politica-injusta-i-que-no-fa-be-a-la-democracia