dimecres, 24 d’agost del 2016

Gabriel Rufián celebra l'adhesió d'Ada Colau a la Diada de l'Onze de Setembre



UCE 2016




El líder d'ERC ha fet valer la predisposició mostrada per l'alcaldessa de Barcelona

Espera que altres noms com el de Xavi Domènech o Gerardo Pisarello s'hi sumin

El RUI, com a una qüestió de "dignitat"

 

Santi Vila: «Ens equivocarem si volem córrer massa» 






| 22/08/2016 a les 18:06h
Gabriel Rufián i Eduardo Reyes, a l'UCE aquest dilluns | Josep M. Montaner
 En la seva visita a la 48a Universitat Catalana d'Estiu de Prada, Gabriel Rufián ha valorat positivament la predisposició d'assistir a la manifestació de l'Onze de Setembre mostrada per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en declaracions al 3/24.



"Crec que l'independentisme ha de ser hegemònic, i ha de reflectir la seva victòria", ha expressat en la seva trobada amb la premsa, afegint que espera que altres cares conegudes com les de Xavier Domènech, o els tinents d'alcalde de Barcelona Gerardo Pisarello i Jaume Asens s'hi sumin.



A més, el líder d'ERC al Congrés ha aprofitat l'ocasió per a remarcar que la formació no té "cap mena
de problema" envers la "bona gent" d'En Comú Podem: "Diem 'bona gent' perquè els creiem quan ens diuen que són tan republicans i tan d'esquerra com nosaltres".



L'única diferència, ha afegit, és que els comuns "encara pensen que l'estat espanyol pot canviar". "Nosaltres pensem que no ho farà mai, més que res perquè guanya eleccions el Partit Popular", ha dit, contundent.



Amb tot, ha admès les "discrepàncies" sorgides entre ambdues forces després de l'abstenció d'ERC en la votació per la presidència del Congrés en què es va presentar Domènech, però ha reiterat que actualment no hi ha "cap mena de problema". "Ens hem de trobar", ha dit.





Gabriel Rufián i Eduardo Reyes, en la seva xerrada a l'UCI aquest dilluns. Foto: Josep M. Montaner






El RUI, qüestió de dignitat

Preguntat pel Referèndum d'Unilateralitat d'Independència (RUI) tan esmentat en els últims dies, Rufián ha explicat que ho veu com una bona opció: "A mi em sona bé la música del RUI. La paraula 'unilateral', al cap i a la fi, és 'dignitat'. El poble de Catalunya el que fa és agafar unes urnes davant un estat que li nega la seva pròpia sobirania".



A això, ha afegit que seria una eina perquè Podemos es posicioni. "És una pregunta directa: què fareu si el poble de Catalunya agafa les urnes i dóna veu al seu propi poble? Us posicionareu envers un estat absoltament antidemocràtic o us posicionareu amb el poble de Catalunya?", ha detallat.



En el seu pas per Prada, Rufián també ha fet referència a l'últim moviment de la Fiscalia: "Em sembla dramàtic que es persegueixi el senyor Mas o la senyora Forcadell per respectar la voluntat del poble de Catalunya i que el senyor Fernández Díaz estigui al seu despatx després de conspirar en contra del poble de Catalunya".






Enllaç noticia :