dilluns, 25 de juliol del 2016

Puigdemont descarta sotmetre's a la qüestió de confiança abans de la Diada, com demana ERC



El president manté la segona quinzena de setembre com a data per al tràmit parlamentari.





EFE Barcelona




ERC demana a Puigdemont que se sotmeti a la qüestió de confiança abans de la Diada / ACN





El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, manté la segona quinzena de setembre com a termini per sotmetre's a la qüestió de confiança que va anunciar al mes de juny, després de perdre el debat pressupostari. Així ho han ratificat a l'ACN fonts del Govern, que han remarcat que aquest assumpte va ser acordat pel president i pel vicepresident del Govern i també president d'ERC, Oriol Junqueras.


Aquest dilluns ERC ha proposat que la qüestió de confiança tingui lloc abans de la Diada. Els republicans estan convençuts que el tràmit parlamentari se superarà amb èxit, i així l'11-S es podrà celebrar amb "alegria i optimisme" l'acord independentista. "Com que estem convençuts que serà
exitosa i permetrà accelerar el procés, creiem que els ciutadans ens mereixem celebrar la Diada Nacional després d'un èxit de la qüestió de confiança al Parlament", ha dit Tardà per justificar la seva petició.


El tàndem d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián i Joan Tardà, ha indicat en roda de premsa després de la reunió de la comissió permanent d'Esquerra que "la qüestió de confiança és una gran oportunitat, no només perquè el Parlament atorgui la seva confiança al nostre Govern, sinó també per rellançar el procés, que entra a la fase final fins a arribar al moment de complir el compromís adquirit de proclamar el nou estat".


Puigdemont i el seu entorn sempre han parlat de la segona quinzena de setembre com a marca al calendari per celebrar el debat i la votació. Tardà no ha volgut concretar si la petició ja la coneixia Puigdemont ni, en cas que sigui així, si hi està d'acord o no. En tot cas, el portaveu republicà ha dit que és "fonamental, imprescindible i molt important" que se celebri abans de l'11-S per encarar la Diada amb "optimisme i confiança".


Han reclamat, en aquest sentit, que la qüestió de confiança se celebri abans de l'11 de Setembre, perquè "permetria accelerar el procés i celebrar la Diada amb l'èxit obtingut". Al seu parer, la qüestió de confiança hauria d' incloure els pressupostos, i en relació amb el referèndum unilateral d'independència (RUI), s'ha limitat a dir que caldrà incloure "el que considerin les parts".





Enllaç noticia :