divendres, 3 de juny del 2016

Mundó: «Quan s'aprovi la llei de transitorietat naixerà l'estat català»



GOVERN

El conseller de Justícia afirma a la Cadena Ser que l'aprovació de la norma legislativa crea de dret un nou subjecte polític diferent de l'espanyol

Carles Mundó: «L'autonomia catalana està suspesa de facto»



| 02/06/2016 a les 21:43h






Carles Mundó. Foto: Adrià Costa




Més clar, impossible. El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha dit aquest dijous en una entrevista al programa "El balcó", de la Cadena Ser, que "en el moment en què el Parlament voti la llei de la transitorietat, o del règim jurídic, naixerà de dret l'estat de Catalunya". Mundó ha explicat que la llei de transitorietat representa la creació d'un nou ordenament jurídic, cosa que "ens identifica com a subjecte polític".


El conseller, que en el llarg de l'entrevista ha fet una defensa aferrissada dels pressupostos i ha dit que la seva aprovació la veu "possible i necessària", ha aprofundit en la transcendència de la llei de règim jurídic, que està en procés d'elaboració al Parlament. 


Mundó ha assegurat que l'ideal seria que la ciutadania es pogués expressar en un referèndum amb una
pregunta clara que fos pactat amb l'Estat, però si això no és possible, no té cap sentit que una majoria de ciutadans hagi de renunciar a exercir aquest dret perquè l'Estat s'hi oposa.


A la pregunta de si a partir de l'aprovació de la llei, el Tribunal Constitucional espanyol ja no tindria potestat a Catalunya, Carles Mundó ha contestat de manera contundent: "Com tampoc la pot tenir el Tribunal Suprem dels Estats Units".


Un dels participants en el programa, Germà Capdevila, director del consell editorial de Nació Digital, havia criticat moments abans que a alguns membres del Govern els costava parlar clar, cosa que ha fet que Mundó hagi dit que "a mi no em costa gens, i en el moment en què s'aprovi aquesta llei, neix un nou subjecte polític". "En aquesta legislatura?", ha preguntat l'entrevistadora Carla Turró. "Certament". Capdevila ha exclamat: "Em deixa més tranquil".











Enllaç noticia :