divendres, 3 de juny del 2016

França i Alemanya, en estat d'alerta per les inundacions, que ja han deixat 11 morts



Els museus del Louvre i  d'Orsay tanquen per protegir les obres situades en zones inundables, així com una línia de tren de rodalia i algunes parades de metro.



Redacció





França i Alemanya continuen en estat d'alerta per les inundacions, que de moment ja han deixat 11 morts. París vigila de prop el cabal del Sena. A causa de la crescuda del riu, algunes estacions de metro i dels trens de rodalia estaran tancades preventivament, i també els museus del Louvre i d'Orsay, situats a la riba del Sena, que han de moure a plantes superiors obres d'art emmagatzemades als soterranis per evitar que puguin resultar afectades si el nivell de l'aigua continua pujant.


A França, on s'ha declarat l'estat d'emergència, els aiguats han deixat dos morts i prop 20.000 persones han estat evacuades.










El president Hollande, que ha declarat l'estat d'emergència a les zones afectades, ha atribuït el règim de pluges torrencials de l'última setmana al canvi climàtic. L'últim cap de setmana de maig va ploure tant com en tot un mes, i alguns rius del nord de França, com el Sena i el Marne, s'han desbordat i han inundat pobles sencers. 13 departaments continuen en estat d'alerta i el govern decretarà en la pròxima reunió de Consell de Ministres l'estat de catàstrofe natural.


Aquest dijous el Sena va créixer fins als 5 metres i 13 centímetres, i es preveu que divendres arribi als 6 metres. Uns nivells que encara queden lluny de l'alerta màxima, la roja, i lluny dels 8,62 metres de la pitjor inundació que es recorda, el 1910, quan la crescuda del riu va afectar 20.000 cases i l'estàtua del guerrer sueu que hi ha al pont d'Alma va arribar a tenir l'aigua al coll. Ara, de moment, amb prou feines li arriba a la cintura. Per això, la ciutat ho viu amb més curiositat que amb temor, fins ara.


9 morts i tres desapareguts al sud d'Alemanya
Unes greus inundacions que afecten també el sud d'Alemanya, on ja han causat la mort d'almenys nou persones i hi ha 3 desapareguts.

L'epicentre dels aiguats és la ciutat de Simbach am Inn, a l'estat de Baviera, a prop de la frontera amb Àustria. Només aquí, aquest dimecres a la nit, els bombers van trobar els cossos de quatres dones, tres de la mateixa família, a la planta baixa de dues vivendes. La regió continua en alerta per l'avís de més pluges en les pròximes hores.




Enllaç noticia :

 http://www.ccma.cat/324/franca-i-alemanya-en-estat-dalerta-per-les-inundacions-que-ja-han-deixat-11-morts/noticia/2734263/