dilluns, 20 de juny del 2016

ERC trepitja els talons a En Comú Podem, segons una enquesta



Un sondeig d''El Periódico' dóna la victòria a Domènech, però amb un Rufián cada vegada més a prop. C's, PSC i PP s'encallen a Catalunya, i CDC millora resultats.






Gabriel Rufián i Joan Tardà, a la seu d'ERC   |   B.V.





per Redacció 20 de Juny 2016 a les 13.08 h 




ERC s'apropa a En Comú Podem. Segons una enquesta d''El Periódico', els republicans trepitgen els talons a la coalició podemita, i retalla un terç de la distància que separava Xavier Domènech de Gabriel Rufián en el sondeig publicat fa 10 dies pel mateix diari, fet per GESOP. En Comú Podem aconseguiria ara una forquilla de 12-14 diputats pels 13 que va assolir el 20-D, però ERC (en té 9) podria arribar-ne a aconseguir 11.



Sempre segons aquesta enquesta, CDC hauria aturat la caiguda lliure, i Francesc Homs obtindria entre 6 i 7 diputats, pels 8 del 20-D. Tot i això, augmenta la perspectiva de vot respecte el sondeig del
10 de juny. Així, la suma d'escons entre ERC i CDC seria d'entre 15 i 18, pels 17 actuals.



Al seu torn, tant PP, com PSC i C's s'encallen a Catalunya. Meritxell Batet obtindria entre 7 i 8 escons, pels 8 de Carme Chacón el 20-D, i tant Juan Carlos Girauta (C's) com Jorge Fernández Díaz (PP) mantindrien tots dos els 5 diputats que van aconseguir al desembre.



El PSOE atrapa Unidos Podemos 




Pablo Iglesias durant l'acte electoral a Almeria, assegut a un esglaó pronunciant el seu discurs   |   ACN
 




La mateixa enquesta mostra que el sorpasso d'Unidos Podemos al PSOE perilla. El sondeig indica que Pedro Sánchez va a l'alça, i Pablo Iglesias a la baixa i que, de fet, socialistes i podemites estan frec a frec. El PSOE obtindria 81-85 diputats i Unidos Podemos 83-87.



La suma d'Unidos Podemos i PSOE seria de 164-172, de manera que les esquerres estarien a les portes de la majoria absoluta (176). En aquest cas, Podemos ja ha deixat clar que buscaria altres aliances, en primer lloc amb el PNB.



Al seu torn, el PP tornaria a guanyar, ara amb 116-120 escons, pels 123 que va aconseguir al desembre. Cal dir que segons l'enquesta Mariano Rajoy guanyaria tres diputats en una setmana -segons sondejos anteriors-.



D'altra banda, C's s'estanca però encara podria guanyar escons, i passar dels 40 actuals a 44. La suma de PP i C's és de 156-164, molt lluny dels 176 diputats que es necessiten per a la majoria absoluta. En aquest cas, PP i C's necessitarien l'abstenció del PSOE. 




Enllaç noticia :

http://www.mon.cat/cat/notices/2016/06/erc_trepitja_els_talons_165507.php