dimarts, 28 de juny del 2016

"El 26-J certifica la mort del referèndum pactat": la reacció del Govern al resultat electoral



La consellera de la Presidència, Neus Munté, assenyala que el full de ruta del 27-S surt reforçat de les urnes i s'obre a escoltar la proposta de consulta unilateral que promou l'ANC.





ORIOL MARCH Barcelona





La consellera de la Presidència, Neus Munté






La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha assegurat aquest dimarts en la roda de premsa posterior al consell executiu que els resultats electorals del 26-J, amb la victòria del PP i sense el 'sorpasso' d' Units Podem al PSOE, certifiquen la "mort" del referèndum pactat.

En aquest sentit, Munté ha volgut destacar que els partits que formen el Govern - CDC i ERC- han vist incrementat el seu suport a les urnes. Una pujada que s'explica per la puixança dels republicans, que han compensat la davallada de pràcticament 90.000 vots dels convergents.



"El full de ruta del 27-S surt reforçat", ha assegurat la consellera de la Presidència, que ha indicat que en les properes setmanes el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'encarregarà de traçar el rumb cap a la qüestió de confiança del proper mes de setembre, a la qual vol arribar sense acordar prèviament un pacte tancat amb cap grup parlamentari. 


Preguntada sobre la possibilitat d'incloure dins l'estratègia sobiranista el referèndum unilateral d'independència (RUI) que  promou l' Assemblea Nacional Catalana (ANC), Munté ha indicat que "això no forma part del full de ruta". 


Al mateix temps, però, ha considerat "evident" que cal estar "amatent" a les propostes i plantejaments que es formulin des de la societat civil.



Enllaç noticia :