dilluns, 30 de maig del 2016

Un sindicat dels Mossos defensa que el culpable del cas Quintana "s'està amagant"



SOCIETAT

El secretari general del Sindicat de Comandaments del cos, Jordi Dalmau, defensa que, de quedar així, el cas "es tancarà en fals".





RA Barcelona





Ester Quintana sortint de l’Audiència de Barcelona acompanyada de les seves advocades. / CÈLIA ATSET




El secretari general del Sindicat de Comandaments dels Mossos (Sicme), Jordi Dalmau, ha considerat evident que el culpable de la pèrdua d'un ull d'Ester Quintana durant la vaga general de 2012 "s'està amagant". En una entrevista aquest dilluns a Catalunya Ràdio, ha apuntat que si el cas es dóna per tancat, "es tancarà en fals", i ha dit que cal saber per què va disparar l'agent que ho va fer i en quines circumstàncies.


Dalmau ha defensat que encara que la sentència no aclareix quin tipus de projectil va impactar contra l'ull de Quintana, el cos té la "certesa" que va ser un projectil de 'foam' i no una pilota de goma.


Ha dit que els dos agents absolts pel cas són "dues víctimes més" per haver estat encausats sent innocents. "Està clar que algú va disparar i que aquest algú s'està amagant", ha dit.


Dalmau ha defensat que el sindicat no ha volgut valorar el cas fins que no hi ha hagut sentència perquè no se'ls acusés d'intentar influir en el cas i ha assegurat que, des del cos, es va cometre "l'error" inicial de voler donar massa informació i molt de pressa. "Un cas com aquest requeria temps per donar una versió coherent", ha defensat. I ha lamentat que ningú no va valorar que s'havien pogut equivocar, sinó que tothom va pensar que mentien. Ha lamentat, també, que no s'hagin trobat proves prou concloents com per demostrar qui va disparar el projectil de 'foam' que va ferir Quintana.



Enllaç noticia :