divendres, 13 de maig del 2016

Rajoy activa dues ‘ambaixadores’ antiindependentistes perquè recorrin Europa i els EUA

Per: Redacció

13.05.2016  11:24

PAÍS

Tenen contactes amb governs i institucions per a mirar de desactivar l'acció diplomàtica de la Generalitat.






Fotografia: ACN.





El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha enviat des de fa uns mesos dues ‘ambaixadores’ a diversos països europeus i als Estats Units per a combatre el discurs independentista.

Segons El País, la Moncloa ha encarregat a la diplomàtica María Basols, dependent del ministeri d’Afers Estrangers, i a Cristina Ysasi Ysasmendi, directora de del departament d’Afers Jurídics Institucionals de la Moncloa, que tinguin contactes amb càrrecs de governs i institucions de llocs com ara Àustria, Suïssa, Brussel·les, Londres i Nova York per a combatre l’acció diplomàtica del govern de la Generalitat.

Algunes de les últimes reunions que han tingut aquestes dues diplomàtiques han estat justament a Londres, on aquesta setmana el president Carles Puigdemont ha fet un viatge per explicar els
arguments i el full de ruta del procés cap a la independència. Sabent que hi hauria aquesta visita, el govern espanyol es va avançar uns quants dies i va tenir contactes amb membres de la City (que ahir Puigdemont va visitar) i de la Chatham House, el segon ‘think tank’ més prestigiós del món, on ahir el president va pronunciar una conferència (més informació, ací). En aquestes reunions, el govern espanyol va voler avançar el seu discurs, dient que la divisió territorial en comunitats autònomes fa que tinguin un alt nivell de descentralització competencial.

Si aquests últims temps el ministeri de José Manuel García Margallo i el gabinet de presidència espanyol havien intensificat els contactes amb dirigents internacionals, sobretot durant els mesos previs al 27-S, ara els contactes són a un segon rang, a un nivell més tècnic.

Aquests contactes, segons El País, s’autoritzen amb l’epígraf ‘l’acció de les comunitats autonòmiques a l’exterior’, i no tenen caràcter públic ni se n’ofereix informació.



Enllaç noticia : 

http://www.vilaweb.cat/noticies/rajoy-activa-dues-ambaixadores-antiindependentistes-perque-recorrin-europa-i-els-eua/